Venäläislegenda World Cupista: Kanada olisi voittanut meidät vitosketjullakin

Pavel Buren mukaan Venäjä on selvästi Kanadaa jäljessä.

Kuva: AOP

Venäläinen NHL- ja maajoukkuelegenda Pavel Bure seurasi Torontossa tiiviisti Venäjän otteita World Cupissa. Venäjän piti olla turnauksessa yksi Kanadan kovimmista haastajista, mutta taipui isäntämaalle välierissä tylysti 3-5-luvuin.

Urallaan muun muassa olympiahopeaa, -pronssia sekä MM-kultaa voittaneen Buren mukaan World Cupin välierä paljasti tylyn faktan siitä, kuinka paljon venäläinen jääkiekko on tällä hetkellä Kanadaa jäljessä.

- Heillä on erittäin laaja materiaali käytössään. Heillä on kasoittain pelaajia, joista rakentaa maajoukkue. Heillä olisi voisi olla viisi samantasoista ketjua, "Russian Rocket" kommentoi venäläisen Sport-Expressin (siirryt toiseen palveluun) erikoishaastattelussa.

- Emme voi edes verrata meidän hyökkäysketjujamme heitä vastaan. Vaikka meidän ykkösnyrkkimme pelaisi heidän alempia ketjuaan vastaan, he voittaisivat.

Venäläisessä mediassa World Cupin jälkeen puhtaat paperit on saanut vain maalivahti Sergei Bobrovski. Erityisesti Aleksander Ovetshkinilta ja Jevgeni Malkinilta odotettiin enemmän – molemmat keräsivät neljässä ottelussa tehot 1+2.

- He yrittivät kovaa. Ei ole realistista odottaa, että he tekisivät jokaisessa ottelussa kolme maalia. Tämä on joukkueurheilua, 45-vuotias Bure muistutti.

- Kanadalla on erittäin laadukas ja vahva joukkue, jossa jokainen pelaaja voi tehdä maalin tai pari. Siellä peli ei nojaa kahteen pelaajaan.

Itänaapurissa on noussut otsikoihin myös maajoukkueen päävalmentajan Oleg Znarokin asema. Znarok on luotsannut Venäjän MM-kultaan, -hopeaan ja -pronssiin, mutta kahden vime vuoden aikana on tullut vain pettymyksiä.

- Hänen tilanteestaan päättää liitto. Kun hävitään, aletaan puhua siitä mikä on vialla. Valmentaja on aina vastuussa tuloksesta, Bure totesi.

World Cupin toinen loppuottelu Kanadan ja Euroopan yhdistelmäjoukkueen välillä pelataan Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna. Kanada varmistaisi voitolla turnauksen mestaruuden.