Tuoreen Suomen mestarin pelinjohtaja vaihtuu – Karttunen Kirittärien viuhkamieheksi

Jyväskylän Kirittäret Suomen mestariksi johtanut Jussi "Nalle" Viljanen ei jatka joukkueen pelinjohtajana.

pesäpallo
Jukka-Pekka Karttunen
Jukka-Pekka KarttunenTomi Hänninen

Jyväskylän Kirittäret juhlivat toissaviikolla naisten Superpesiksen mestaruutta, mutta jo tuolloin joukkueen pelinjohtaja Nalle Viljanen myönsi, ettei hän tiedä, jatkaako tehtävässään. Torstaina Kirittäret tiedotti, että joukkueen pelinjohtaja vaihtuu.

Kolme edellistä kautta Kankaanpään Mailan miesten joukkueen pelinjohtajana toiminut Jukka-Pekka Karttunen on tehnyt 1+2 vuoden mittaisen sopimuksen Kirittärien kanssa.

- Kolme vuotta toisella puolella Suomea oli mielenkiintoinen ja antelias projekti, josta minulle jäi paljon oppia, mutta loppua kohden varmistui myös ajatus siitä, että haluan lähemmäs omaa kotia, Jyväskylässä asuva Karttunen kertoi seuran tiedotteessa.

- Pesisihmisenä halusin jatkaa lajin parissa, joten sopimuksen tekeminen oli helppoa. Siirtyminen naispesäpallon pariin tuo tietenkin omat uudet juttunsa minulle, vaikka menneiltä vuosilta on muutaman vuoden ajalta tuttua sekin homma. Tämä on kiehtova mahdollisuus, jossa pääsen tekemään töitä nuorentuneen joukkueen kanssa, josta löytyy kuitenkin myös Suomen parhaita yksilöitä.

Jyväskylän Pesis ry:n (Kirittärien) puheenjohtaja Veikko Lahtinen totesi tiedotteessa, että joukkueessa katsottiin jo ennen kauden alkua tulevaisuuteen.

- Meillä oli aivan selkeä tavoite voittaa Suomen mestaruus, ja saada siinä myös kruunu todella ansiokkaalle pitkäaikaiselle pelinjohtajallemme "Nalle" Viljaselle ja hänen meriittilistaan yksi kultamitali lisää, Lahtinen sanoi.

- Minä ja kaikki Kirittärissä toivomme, että Nalle olisi Kirittärien mukana, kun rakennamme seuran organisaatiota vastaamaan tuleviin haasteisiin. Niin seurajohtajan kuin pelinjohtajankin kartoitus lähti jo kesällä liikkeelle. Molemmissa pääsimme seuran kannalta hyvään ratkaisuun ja olemme hyvässä aikataulussa tulevan kauden rakentamisessa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat