Atlantis-valmentaja jälleen tulosmanipulointikohussa - "Kun p***a on housussa, on vaikea enää korjata"

Atlantiksen päävalmentaja Markku Palmroos oli kentän laidalla aikanaan myös AC Allianssin surullisen kuuluisalla kaudella.

Kuva: Tomi Hänninen

Atlantiksen päävalmentaja Markku Palmroosin mukaan hollantilaispelaajat otettiin nopeasti vaihtoon, kun kävi ilmi, että kentällä ei olla liikkeellä samalla tasolla kuin harjoituksissa.

De Telegraaf uutisoi torstaina, että neljää Kakkosen joukkueen hollantilaispelaajaa epäillään tulosten järjestämisestä.

Epäilykset osuvat 17. syyskuuta pelattuun otteluun FC Ålandia vastaan.

- Pelaajat otettiin vaihtoon, koska he pelasivat huonosti. Ei siinä valmentajalla ole muuta tehtävissä, ei mitään todisteita. Otettiin pelaajat pois ja that's it. Nyt asiaa tutkivat Palloliitto ja poliisi, Palmroos sanoo.

Atlantis-valmentaja muistetaan pelaajauraltaan varsinkin HJK:n raamikkaana maalivahtina, joka voitti neljä Suomen mestaruutta ja kolme Suomen cupia.

- Mun mielestäni he olivat hyviä pelaajia, mitä nyt jalkapallosta ymmärrän.

Palmroos on ollut vastaavassa tilanteessa aiemminkin. Atlantis FC:n paikan kaudella 2002 ottanut AC Allianssi joutui 2005 ulkomaalaisomistukseen ja pahamaineinen kauden avausottelu Hakaa vastaan päättyi 0-8. Palmroos oli tuolloin apuvalmentajana.

- Kyllä tämä aina harmittaa, että näitä tulee silloin tällöin, Palmroos sanoo.

Erottaako pelaajista, että edessä voi olla epäilyttävä ottelu?

- En minä ainakaan näe, on ne niin hyvin hoidettu. Jälkikäteen se on jälkiviisautta. Joka puolella sen näkee, kun tilanteet menevät, Palmroos sanoo.

- Kun paska on housussa, on vaikea enää korjata sitä juttua, mutta helppo arvioida. Hienosti niitä tehdään ilmeisesti. En osaa sanoa, ovatko nämä pojat tehneet, mutta silloin Alliansissa ainakin. Se oli ihan selvä.

Hollantilaispelaajat poistuivat vaihtonsa jälkeen pukukopin puolelle eikä heitä ole päävalmentajan mukaan enää Atlantiksen liepeillä näkynyt. Joukkueen kausi päättyy otteluun SalPaa vastaan ja edessä on pakkovoitto, jos joukkue aikoo pysyä Kakkosen tasolla.

- Meillä on lauantaina tärkeä peli ja asiaan palataan maanantaina.