Eurooppa tuhri trillerissä tuhkimotarinansa, Kanada World Cupin mestariksi

Kanada voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen World Cupin mestaruuden.

team canada

Kanadan jääkiekkomaajoukkue on voittanut World Cupin. Kanada voitti Torontossa pelatussa toisessa loppuottelussa trillerimäisen taiston jälkeen Euroopan yhdistelmäjoukkueen maalein 2-1.

Eurooppa aloitti ottelun jälkeen loistavasti, ja avausmaali nähtiin jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Frans Nielsen toi kiekon oikealta laidalta hyökkäysalueelle, jätti sen Andrej Sekeralle, joka puolestaan jatkoi pelivälineen lyhyellä poikittaissyöttöllä Zdeno Charalle. Slovakkijärkäle ei epäröinyt ja tinttasi kiekon b-pisteeltä takaylänurkkaan ohi Carey Pricen.

Euroopan 1-0-maalin voi laittaa Ryan Getzlafin piikkiin. Ducks-sentteri liukui tilanteessa kiekon perässä ja jätti Charan täysin vapaaksi.

Eurooppa sai seuraavat maalipaikkansa avauserän puolivälin jälkeen alivoimalla.

Ensin Tobias Rieder pääsi puolittaiseen läpiajoon ja hetkeä myöhemmin Marian Hossa ja Jannik Hansen pääsivät 2-0-hyökkäykseen. Kanadan puolustaja Brent Burns kuitenkin hakkasi tilanteesta itselleen kaksiminuuttisen pelastaen joukkueensa samalla takaiskulta.

Maalivahdit parrasvaloissa

Eurooppa keräsi heti toisen erän alussa verta nenästään, kun Marian Hossa otti kaksi minuuttia koukkaamisesta. Kanadan tasoitus oli erittäin lähellä ylivoiman lopulla, kun John Tavares laukoi Getzlafin vedon paluukiekon takatolpalta tolppaan.

Tavaresin yritystä lukuun ottamatta Kanadan maalipaikat nollasi kerta toisensa perään loistoturnausta pelaava Jaroslav Halak.

Myös Euroopalla oli toisessa erässä paikkansa. Hansen ja Thomas Vanek pääsivät erän puolivälin jälkeen vaaralliseen 2-1-hyökkäykseen, mutta itävaltalaislaiturin lättysyöttö pomppi avopaikassa olleen tanskalaiskollegan lavan yli.

Hetkeä myöhemmin Vanek sai vastahyökkäyksen päätteeksi Anze Kopitarin nappisyötön takatolpalle, mutta vakuuttavasti läpi illan torjunut Price venyi kiekon eteen.

Jäätävä ratkaisu

Kolmannessa erässä Eurooppa keskittyi varjelemaan maalin johtoaan. Yhdistelmäjoukkue piti kuitenkin vastahyökkäyksillään Kanadan varpaillaan. Erän alkupuoliskon parhaan paikan tarjoili Rieder Nielsenille, joka pääsi Corey Perryn nukahdettua nokikkain Pricen kanssa. Maailman tämän hetken ykkösvahti piti kuitenkin maalinsa puhtaana.

Kanada sai väkevän painostuksen jälkeen mainion paikan tasoitukseen viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Brad Marchand sai pelattua Euroopan maalin eteen kiekon Sidney Crosbylle, mutta Halak venyi paraatipelastukseen.

Hetkeä myöhemmin Kopitar joutui kaatamaan oman maalin takana Perryn ja lähti jäähyaitioon. Euroopan ykköstähden kaksiminuuttinen kostautui.

Crosby toi ylivoiman alussa kiekon hyökkäysalueelle, jätti sen siniviivalle Burnsille, jonka laukauksesta Patrice Bergeron ohjasi taidokkaasti 1-1:een.

Eurooppa pääsi vielä kolmannen erän lopulla ylivoimalle hakemaan voittomaalia. Ensin Roman Josi laukoi kiekon tolppaan. Sitten oli Hossan vuoro kokeilla avopaikasta. Price oli kuitenkin kuin muuri ja pelasti Kanadan.

Ottelun loppu tarjosi lopulta huikeaa draamaa. Kun Eurooppa ei maalipaikkojaan hyödyntänyt, astui parrasvaloihin Brad Marchand. Upean turnauksen pelannut laitahyökkääjä iski alivoimalla Kanadan World Cupin mestariksi, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 44 sekuntia.

Jonathan Toews toi kiekon taitavasti hyökkäysalueelle ja Marchand laukoi kiekon varmasti Halakin taakse. Kanada voitti toisen loppuottelun 2-1 ja otti World Cupin mestaruuden voitoin 2-0.