Sidney Crosby: "Aivan hullua"

Kanadan kapteeni Sidney Crosby oli äimistynyt, kuinka vaahterapaidat nousivat voittoon perjantaina World Cupissa. Euroopan joukkueelle tappio oli karvas, mutta päävalmentaja Ralph Krueger muistutti, että hänen suojattinsa pelasivat helvetinmoisen finaalin.

Kuva: AOP

Kanadan valloitti jääkiekon World Cupin perjantaina Torontossa. Vaahterapaidat juhlivat mestaruutta finaalivoitoin 2-0. Perjantain toisessa finaalissa Euroopan joukkue johti vielä kolmannen erän lopussa 1-0, mutta Kanada nousi ylivoimalla tasoihin ja voittoon ajassa 59.16 syntyneellä Brad Marchandin alivoimamaalilla. 

- Ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Tämä on uskomaton kunnia, 43,1 sekuntia ennen kolmannen erän loppua onnistunut Marchand iloitsi.

World Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Kanadan kapteeni Sidney Crosby oli ihmeissään mestaruuden ratkettua.

- Aivan hullua, miten kaikki lopulta järjestyi. Kun oma joukkue saa jäähyn noin myöhään kolmannessa erässä, sitä yleensä vain yrittää selvitä jatkoajalle, turnauksen pistepörssin tehoin 3+7 voittanut Crosby äimisteli.

Hallitseva olympiavoittaja Kanada on nyt voittanut 16 ottelua peräkkäin olympiakisoissa ja World Cupissa. Edellisen kerran joukkue hävisi vuoden 2010 olympiakisoissa.

- Tämä on todella erityistä, sillä tämä ei ole helppoa. Moni meistä oli voittamassa myös olympiakultaa Sotshissa, Crosby sanoi.

"Pelasimme helvetinmoisen finaalin"

Euroopan joukkueelle tappio oli karvas.

- Turnaus päättyi meidän kannaltamme kivuliaasti. Pitää kuitenkin muistaa, että pelasimme tässä turnauksessa upeasti. Joukkue pelasi sydämellä. Tulimme tähän turnaukseen altavastaajina ja pelasimme helvetinmoisen finaalin, mitä kukaan ei odottanut meiltä, Euroopan joukkueen päävalmentaja Ralph Krueger summasi.