Hyppää sisältöön

Viinijärven Urheilijat luopuu superpesispaikastaan - "Sopimusneuvotteluissa olemme olleet realistisia"

Naisten Superpesistä pelataan ensi kaudella ilman Viinijärven Urheilijoita. Seura anoo Pesäpalloliitolta paikkaa suomensarjasta.

Kuva: Tomi Hänninen

Perinteikäs vuonna 1914 Liperissä perustettu yleisseura Viinijärven Urheilijat luopuu sarjapaikastaan naisten Superpesiksessä. Seuran mukaan pääasiallinen syy on pelaajapula.

- Kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen kaudelle 2017 ei ole kovasta työstä huolimatta onnistunut. Menneen kauden joukkueessa pelanneet oman seuran hyvin kehittyneet kasvatit ovat tehneet sopimuksia muiden seurojen kanssa. Tällä hetkellä Viinijärven Urheilijoilla ei vielä ole nostaa heidän tilalleen seuraavaa polvea kasvamaan kokeneempien konkareiden rinnalle, seura tiedotti.

- Sopimusneuvotteluissa olemme olleet realistisia, eikä joukkuetta ole haluttu koota ottamalla taloudellisia riskejä. Seuran talous on tällä hetkellä vakaa ja kaikki velvoitteet eri tahoille on hoidettu.

Viinijärven viimeisin taival pääsarjatasolla jää kymmenen kauden mittaiseksi huippuhetkinään välieräpaikka 2012 sekä halli-SM-pronssi. Historiansa aikana seura on voittanut seitsemän naisten pesäpallon SM-mitalia, joista ikimuistoisin on kauden 1990 mestaruus. Saavutukset hakevat vertaistaan, sillä Viinijärven taajamassa asuu ainoastaan noin 1 000 ihmistä.

Superpesis tarjoaa vapautuvaa sarjapaikkaa ykköspesiksessä kolmanneksi sijoittuneelle Mynämäen Vesalle, jos seuran superpesislisenssin ehdot täyttyvät. Pääsarjassa nähdään joka tapauksessa kaksi uutta joukkuetta ensi kaudella, sillä Oulun Lipottaret ja Lappajärven Veikot ovat jo aiemmin varmistaneet sarjanousunsa.

Viinijärven Urheilijat anoo Pesäpalloliitolta paikkaa kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta suomensarjasta.