World Cup ohi, mitä jäi käteen?

Kanada ansaitsi voittonsa mutta muuten World Cup jätti kiekkoyleisön kylmäksi, pohtivat Kimmo Kuhta ja Sami Laine Yle Puheen aamulähetyksessä.

stamkos getzlaf halak

Jääkiekon World Cup päättyi Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna Torontossa Kanadan juhliin. Finaalisarjassa Euroopan yhdistelmäjoukkueen kaatanut Kanada ei hävinnyt turnauksessa otteluakaan ja rynnisti ylivoimaisella kokonaisuudella mestariksi.

Yle Urheilun Sami Laine ja asiantuntija Kimmo Kuhta vetivät turnausta yhteen Yle Puheen aamulähetyksessä Alina Kulon ja Juuso Pekkisen kanssa.

- Ennakkosuosikki kesti paineet. Kanada oli paras joukkue ja pelasi parasta lätkää. Oliko itse turnaus niin kova kuin odotettiin? Pelit eivät olleet niin hyviä kuin ennakoitiin. Pelistä puuttui viimeiseen asti itsensä loppuun laittaminen, Kuhta kommentoi.

- Täytyy myös muistaa, että kesä on takana. Kun pelejä ei ole niin paljon alla, pelaajat eivät ole välttämättä valmiita pelaamaan noin kovatasoisessa turnauksessa. Läheskään kaikki pelaajat eivät saaneet itsestään omaa tasoa irti, hän jatkoi.

Myöskään Laineen mukaan Toronton kaksiviikkoinen kiekkojuhla ei vastannut odotuksia.

- NHL:n komissaari Gary Bettman totesi ennen ensimmäistä finaalia, että turnaus on ollut menestys ja paras kiekkotapahtuma ikinä. Ei ole totta. Minulle jäi valju maku. Yhdistelmäjoukkueet, formaatti, loukkaantumisten vältteleminen ennen NHL-kauden alkua ja vaisu tunnelma. En nostaisi tätä tapahtumana esimerkiksi Vancouverin olympiafinaalin rinnalle, Laine puolestaan totesi.

Entä mitä Kanadan ylivoima merkitsee jääkiekomaailmalle?

- Kanadan kuuluukin dominoida. Siellä on tällä hetkellä maailman parhaat pelaajat. He pelaavat hyvää lätkää joukkueena. Silloin myös yksilöt pomppaavat esiin. Esimerkiksi Venäjällä on ollut usein MM-kisoissa kovin nimilista, mutta heillä ei ole ollut mitään palaa, koska joukkuepeli ei ole toiminut. Muilla mailla on taas opeteltavaa, Kuhta linjasi.

Kuuntele koko Yle Puheen World Cup -yhteenveto klikkaamalla yllä olevaa kuvaa tai tätä linkkiä.