Suora

  • Otepää, miehet
  • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
  • Wengen, miesten pujottelu
  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Suomalainen hyökkääjälupaus tavoittelee ammattilaissopimusta perinteikkäästä englantilaisseurasta

Vuonna 2000 syntynyt Niklas Jokelainen on yksi Suomen mielenkiintoisimmista jalkapallolupauksista. Tällä hetkellä nuoren kiikarissa siintää ammattilaissopimus perinteikkään englantilaisseuran organisaatiosta.

urheilu
Jalkapallo.
EPA

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa parhaillaan EM-alkukarsintaturnausta Oulun seudulla. Joukkue aloitti urakan keskiviikkona peräti 0-5-tappiolla Ruotsille, mutta korjasi pisteet perjantai-iltana kaatamalla Georgian 2-0.

Niklas Jokelainen oli avauksessa Ruotsia vastaan, mutta joutui tyytymään vaihtopelaajan rooliin perjantaina. Hyökkääjän sisääntulo 69. minuutilla oli kuitenkin väkevä. Hän murtautui oikealta ja laukoi vain kaksi minuuttia kentälle tultuaan. Maximo Tolonen korjasi maalivahdin sylkemän irtopallon ja iski 1-0-lukemat. Kapteeni Jaakko Oksanen sinetöi 2-0-voiton tuomarin antamalla lisäajalla.

- Ensimmäinen puoliaika oli joukkueeltamme vielä hakemista, mutta toisella peli lähti sujumaan paremmin. Saimme loppuun tärkeät kaksi maalia. Ei voi olla kuin tyytyväinen voittoon, Jokelainen kertasi.

- Tulin hyvässä vireessä kentälle ja pääsin laukomaankin tilanteessa, mistä maali tuli. Ruotsi-pelistä jäi paljon hampaankoloon, se oli meiltä todella huono peli. Oman kotiyleisön edessä surkea esitys, minulta varsinkin. Kyllä minua harmitti, että jäin tänään vaihtoon, mutta Eemil (Pannula) pelasi hyvin.

Tervareiden kasvatti Jokelainen debytoi AC Oulun riveissä Ykkösessä jo viime kaudella. Heinäkuun alussa hän kirjoitti englantilaisen Stoken kanssa vuoden loppuun saakka kestävän testisopimuksen. Seura päättää viimeistään tammikuussa haluavatko he tarjota nuorelle ammattilaisuutta.

Jokelainen on ottanut haasteen vastaan ennakkoluulottomasti. Hän on pelannut nyt neljä täyttä sarjamatsia alle 18-vuotiaiden Valioliigassa. Tehot ovat huimat, sillä hän on maalannut kahdesti ja syöttänyt kaksi osumaa.

- Pelit ovat alkaneet todella hyvin. Saa nähdä mitä seura sanoo tammikuussa, mutta uskon kyllä, että itse haluaisin jäädä, pelaaja totesi.

- Joukkueemme on sarjassa keskikastin tasoa, tavoitteemme on sijoittua kuuden joukkoon. Koen, että olen kehittynyt pelaajana. Pelikäsitykseni on muuttunut, olen tottunut taktiseen peliin paremmin. Ehkä taitotasonikin on mennyt eteenpäin.

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue päättää EM-alkukarsinnat maanantaina Raahessa Bulgariaa vastaan, joka hävisi perjantaina Ruotsille 1-3.

- Lähdemme siihen otteluun tietysti vain voitto mielessä. Toivottavasti pystymme myös pelaamaan hyvin ja ottamaan pisteet.

Jokelainen kuuluu myös vuonna 1999 syntyneiden maajoukkueen vakiokalustoon. Tuo ikäluokka isännöi vuonna 2018 alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnausta Suomessa.

Maarit Korhonen

Suosittelemme

Tuoreimmat