Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Kakon näyttävä judo-kieppi toi Euroopan cupin turnausvoiton

Judon Euroopan cupin avauspäivä Tampereella toi Suomelle yhden mestaruuden ja kaksi pronssia. 52-kiloisissa otteleva Katri Kakko, 22, tekee pienin mutta tasaisin askelein nousua kohti maailman huippua.

urheilu
Katri Kakko
Katri Kakko

Mestaruuden otti viime vuoden 23-vuotiaden EM-pronssimitalisti Katri Kakko alle 52 kilon sarjassa. Pronssille selviytyivät suomalaisnaisista Jessika Hellgren (-63 kg) ja Marianne Kosonen (-48 kg).

Euroopan cupin turnausvoitto oli Kakolle uran toinen ja seitsemäs mitali tässä kategoriassa ylipäätään. Ensimmäisen Euroopan cupin ykkössijansa Lahdessa asuva lappilainen otti Malagassa viime vuonna.

Voitettuaan ranskalaisen Julia Rosson varoituksella ja Sveitsin Tamara Silvan ipponilla (2.18) finaalissa vastaan asettui Italian Fabiola Pidroni.

- Hienoa voittaa kotiyleisön edessä. Kun sain varoituksen vastustajalle, päätin pitää tauluni vain puhtaana. Sitten tulikin paikka kiepille ja olen todella iloinen sen onnistumisesta ja wazarista. Tiukkoja matseja olivat kaikki, eikä nyt nähty mitään heittoilottelua, Kakko analysoi onnistunutta päiväänsä.

Naiset ilonaihe, Suomen miehillä ei paras päivä

Päävalmentaja *Jaakko Saari *oli tyytyväinen naisten menestyksestä.

- Iloinen olen tyttöjen kolmesta mitalista. Erityisesti Jessika Hellgren esitti oikein positiivista virettä. Katri Kakolta osasikin odottaa menestystä aiempien näyttöjen perusteella. Katri on jo tottunut ottelemaan tällaisissa kisoissa. Ensimmäinen ottelu oli vähän tahmea. Finaalissa sitten mentiin jo ihan Katrin pillin mukaan.

Miehissä Suomen Stefan Rönkkö pääsi ottelemaan 66-kiloisten pronssiotteluun liettualaista Andrej Klokovia vastaan. Klokov vei ottelussa voiton Orimattilan Judoseuran 20-vuotiaan SM-pronssimiehen saatua kaksi varoitusta.

Aiemmin päivällä Rönkkö hävisi Saksan Steffen Hoffmannille ipponilla (1.18), mutta otti perään makeat voitot Israelin Amit Bobovichista waza-arilla ja Venäjän Abdurakham Karimovista ipponilla (2.56)

- Miesten menestys ei ollut samalla tasolla kuin viime vuonna, mutta siihen on parikin syytä: tänään ei ollut urheilijoilla paras päivä ja taso oli selkeästi kovempi kuin viime vuonna, selvitti Saari. Kaikki tulokset täältä (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Judoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat