Suora

  • Elävä arkisto esittää

Pieni koko ei haittaa pörssikuningasta - "Kangasniemi on oikealla tavalla mul**u"

Jääkiekon SM-liigan pistepörssin ykkösenä on Pelicansin Iikka Kangasniemi tehoin 3+9=11.

urheilu
Iikka Kangasniemi, Pelicans
Iikka KangasniemiAOP

Kangasniemi on valmentajansa mukaan väkkärä, parhaimmillaan lähes taiturimainen hyökkääjä, joka on kevyeen kroppaansa nähden yllättävän vahva ja hyvä kaksinkamppailuissa.

- Hän on rohkea ja peloton pelaaja, mikä tarvitsee tietysti ollakin, jos haluaa pärjätä tuolla pienempänä (170 cm ja 70 kg) pelaajana. Henkisesti hänellä on pikkuvivahde ainakin sitä, mitä huippupelaajalla tarvitsee olla. Eikä hän ole mikään joojoo-mies.

- Mitenköhän sanoisin sen nätisti. Hän on lätkäpelaajana oikealla lailla vähän mul**u. Hän siis tietää olevansa hyvä pelaaja, omanarvon tunne on kova. Tämä ruokkii myös hänen kehittymistään, kuvaa Nurminen Karhu-Kissojen kasvattia.

Iikka Kangasniemiä on ehditty jo vertailla Pelicansin takavuosien tehohyökkääjä Ryan Laschiin, joka saldosi Lahdessa hopeakaudella 2011-12 pelaamissaan 76 ottelussa hulppeat pisteet 29+49=78.

Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen vastasi, millaisia pelaajia ovat Iikka Kangasniemi ja Ryan Lasch. Miten kaksikko eroaa toisistaan?

- Toinen on rightin pelaaja ja toinen leftin. Kova on vauhti molemmilla. Pieniä, luisteluvoimaisia, hyvät kädet ja hyvät pelipäät omaavia hyökkääjiä ovat kumpikin. Tietysti IIkalla on nuorena pelaajana vielä paljon hommia edessään ja toisaalta iso mahdollisuus kehittyä vielä paljon.

Nurmisen mukaan Kangasniemeltä halutaan jatkossakin tulosta aikaiseksi, mutta ennen kaikkea häneltä tivataan kaukalossa ankaraa työntekoa.

- Ihanne olisi, että Iikalla olisi meidän kautta mahdollisuus hypätä joku päivä isommille areenoille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat