Suora

 • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
 • Hiihdon MM, mäkihypyn suurmäki HS 130
 • Pikaluistelun sprintti-MM
 • Lentopallon SM: Naisten Mestaruusliiga LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho
 • Tazawako, kumparelasku
 • Urheiluruutu
 • Hiihdon MM, päivän parhaat, Seefeld 23.2.
 • Hiihdon MM, mitalijuhla, Seefeld 23.2.
 • Suur-Hamareita ja E-peleitä
 • Pikaluistelun sprintti MM, naisten ja miesten 500m ja 1000m
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Suur-Hamareita ja E-peleitä

IFK Mariehamn taisteli itsensä sarjakärkeen – PK-35 Vantaa pisti tiukasti hanttiin

IFK Mariehamn teki sen, mitä sarjakärkeen nousemiseen vaadittiin. PK-35 taipui lopulta saarella maalein 2-4.

urheilu
Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn.
Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn.AOP

MAARIANHAMINA. Kotijoukkue IFK Mariehamn aloitti illan hyvin, tehden myös ottelun ensimmäisen maalin 34. minuutin kohdalla. Aleksei Kangaskolkka puski Philip Mantillan kulmapotkun vantaalaisten maaliin.

PK-35 pääsi kuitenkin hyvin mukaan otteluun vähitellen ja otti itselleen myös ajoittain pallonhallinnan. IFK Mariehamn tuhlaili lukuisia maalipaikkoja ja vieraiden maalivahti Daniel Kollar venyi upeisiin torjuntoihin maalillaan.

Vantaalaisten Masar Ömerin upea vapaapotku upotti pallon vuorostaan Valter Wiitalan selän taakse viisi minuuttia ennen taukoa. Näin ollen tauolle mentiin tasalukemissa.

- Teimme pelin itsellemme vähän vaikeaksi. Se oli Ömeriltä kyllä mielettömän hyvä vapaapotku. Ei sille oikein voinut mitään, sanoi Aleksei Kangaskolkka.

Ibrahim IFK:n sankari

Toiselle jaksolle IFK Mariehamn tuli hyvin mutta vieraat aloittivat maalinteon.

Kastriot Kastrati vei PK-35:n 2-1- johtoon vain viiden minuutin jälkeen ja hiljensi samalla maarianhaminalaisen kotiyleisön hetkeksi. Kotijoukkueen kannalta tilanne näytti kaikkea muuta kuin hyvältä.

- Minkään joukkueen ylitse ei pysty kävelemään Veikkausliigassa. PK on pelannut muitakin tasaisia otteluita ennen meitä, analysoi Kangaskolkka vastustajaa.

IFK Mariehamn teki ottelun kannalta erittäin tärkeän vaihdon 52. minuutin kohdalla. Oikealle laidalleen juoksi pallovarma ja peliä usein tasapainottava pelaaja Josef Ibrahim. Heti alkoi tapahtua. Vaihdosta ehti kulua vain kaksi minuuttia, kun Dever Orgill tasoitti pelin lukemiin 2-2, Robin Sidin upeasta läpisyötöstä. Ibrahim itse vei joukkueensa 3-2- johtoon 72. minuutin kohdalla.

- Toiselle jaksolle nostimme prässiä. Ottelu ratkesi aika pitkälti juuri siihen. Saimme pallonriistoja. Myös Ibrahimin kautta saimme palloa enemmän oikeaan laitaan ja palloja boksiin. Hänellä on hyvä oikean jalan potku. Saimme hyviä keskityksiä, kulmia ja painetta. Kun paine pysyy tarpeeksi kauan siellä, niin se maali tulee enemmin tai myöhemmin, sanoi Kangaskolkka.

Kollar PK:n sankari

Viimeisen niitin tärkeälle voitolle tehtaili joukkueen kapteeni Jani Lyyski. Tulostaulun lukemat 4-2 kertovat ottelusta vain osan. ottelun loppuosan. PK-35 teki pelistä viihdyttävän kamppailun, joka ratkesi lopulta vasta parikymmentä minuuttia ennen ottelun päättymistä. Tästä hatunnosto joukkueelle, jonka tippuminen sarjatasoa alemmaksi on jo varmistunut.

Kangaskolkka näkee, että kauden viimeisiin otteluihin on vielä parannettavaa.

- Meidän täytyy parantaa puolustuspelaamista erikoistilanteissa varsinkin.

Vantaalaisten Masar Ömer oli ottelun päätyttyä väsynyt mies.

- Olimme kaikki väsyneitä. En tiedä mistä se johtuu. Ei ollut meidän parasta peliä. IFK pääsi monelle maalipaikalle mutta Daniel Kollar pelasti aika monta tilannetta. Hyvä peli häneltä mutta joukkueelta olisi voinut odottaa vielä parempaa. Tyytyväisiä ollaan maaleihin mutta ne eivät riittäneet tänään. IFK teki neljä joten maalit eivät lohduta, sanoi Ömer ja antoi tunnustusta IFK:n toppariparille

- Kovaa taistelua kyllä oli Lyyskin ja Kojolan kanssa. Piti kyllä painaa kunnolla.

PK-35 lähtee kauden viimeisiin peleihin hakemaan voittoa. tai voittoja.

- Joukkueessa pelaajat ovat vaihtuneet paljon. Nyt meillä on hyvä porukka jolla treenata ja voittoa olemme lähteneet hakemaan jokaisesta viime ottelusta. Ei tullut vielä mutta säästetään se sitten viimeisiin otteluihin. Interiä vastaan olisi hyvä jos tulisi voitto, sanoi Ömer.

IFK Mariehamn lähtee maaottelutauolle sarjan kärkijoukkueena.

- Hyvin voitaisiin jatkaa pelaamista. Mutta tauko on tauko. Pidetään muutama päivä vapaata ja palataan harjoituksiin. Seuraavaksi HJK vieraissa. Voiko olla parempaa, kysyi Kangaskolkka itseltään.

Suosittelemme

Tuoreimmat