Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SM-liigan monipuolisin pelaaja on viiden laudaturin ylioppilas - "Mielenkiintoinen pakki kun raapii välillä aloituksiakin"

Jääkiekon SM-liigatilastojen keulilla keikkuu alkukaudesta monia mielenkiintoisia nimiä. Yksi heistä on entinen hyökkääjä Marko Pöyhönen, joka johtaa nyt puolustajien pistepörssiä tehoin 1+7=8.

urheilu
Marko Pöyhönen
Marko PöyhönenTomi Hänninen

Vahvajalkainen Pöyhönen pelasi yhdeksän edellistä Pelicans-kautta sentterinä tai sitten laitahyökkääjänä. Täksi kaudeksi hän siirtyi valmennuksen kehotuksesta täysipäiväiseksi takalinjojen luutijaksi.

Seitsemässä pelaamassaan ottelussa Pöyhönen on summannut liigapuolustajista muhkeimmat pisteet 1+7 ja pitää kärkitilaa myös pakkien plus/miinus -tilastossa lukemalla +6. Lisäksi hän on piipahtanut jopa aloitusympyrässä.

- Hänen pelipaikkansa on löytynyt puolustuksesta ja ura on saanut minusta ikään kuin uuden startin. Nyt niitä tehopisteitä on alkanut tulla - ja miksikäs ei, kun hän on hyvin peliä lukeva ja ennen kaikkea hyvin hyökkäyksiä tukeva puolustaja, kuvaa valmentaja Pasi Nurminen.

Nurmisen mukaan Pöyhönen on pitkänlinjan Pelicans-pelaaja, joka on esiintynyt koko ajan isolla sydämellä joukkueelle. Viiden laudaturin ylioppilas eroaa monessa suhteessa keskiverto lätkäpelaajasta.

- Rooli kuin rooli, ja hän on aina valmis hyppäämään siihen. Kertoo hänen lahjoistaan pelaajana, että tosi nopealla aika välillä pystyy hyppäämään puolustajasta hyökkääjäksi ja hyökkääjästä pakiksi. Eikä mene pää sekaisin niissä hommissa. "Pörri" on meille iso jätkä ihan oikeasti, ja henkisesti myös koko joukkueelle, kun on ollut niin pitkään meillä.

Uniikkikiekkoilija

Jääkiekossa ei ole ihan ennenkuulumatonta, että varsinkin nuoremmalla teini-iällä hyökkääjä siirtyy pelaamaan puolustajan roolia.

Pöyhösen tapauksessa puhutaan kuitenkin poikkeuksellisesta tapauksesta, kun liki 30-vuotias konkari siirtyy kypsällä iällä kokonaan hyökkääjän roolista puolustajaksi.

- Mielenkiintoinen pakki on kun välillä raapii aloituksia. Tämä kertoo ehkä meidän (Pelicans-valmennuksen) ajattelutavasta, emme halua olla lukittautuneita kaikkiin vanhoihin ajatuksiin, uskallamme tehdä uusia asioita.

- Ei tule mieleen SM-liigassa ketään vastaavaa pelaaja, joka hyppii sinne tänne kesken ottelun ja homma hoituu kaiken lisäksi hyvin. Pöyhönen ei ole nimittäin selviytymässä, vaan hänestä on joukkueelle oikeasti iso apu kaukalossa, pelaa hän sitten missä ruudussa tahansa, niputtaa Nurminen.

Suosittelemme

Tuoreimmat