Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • UP-dokkari: Kamera käy!

Entinen Calder Trophy -voittaja lopettaa NHL-uransa

Kolmetoista kautta St. Louis Bluesia palvellut Barret Jackman, 35, kertoo tiistaina pelaajauransa päätöksestä, paljastaa paikallislehti Post-Dispatch.

urheilu
St. Louis Bluesin monivuotinen puolustaja Barret Jackman
St. Louis Bluesin monivuotinen puolustaja Barret JackmanAOP

Työteliäänä ja tasaisen varmana suorittajana tunnetun Jackmanin huippuhetki nähtiin hänen tulokaskaudellaan 2002-03, jolloin puolustava puolustaja sai arvostetun Calder Trophyn (siirryt toiseen palveluun), joka annetaan parhaalle NHL:n tulokaspelaajalle.

Jackmanin luistin ei enää kulkenut ikämiesikää lähestyttäessä sillä tasolla, että se olisi tukenut Bluesin pelitapaa ja "työhevosen" viimeiseksi Blues-kaudeksi jäi 2014-15.

NHL-uransa viimeisellä kaudella 2015-16 Kanadan miehistössä MM-kultaa kertaalleen juhlinut puolustaja kiekkoili Nashville Predatorsissa, jossa 73 runkosarjapeliä tuottivat pistesarakkeeseen tehot 1+4=5/+1.

Jackman kantoi yhdeksän viimeisintä vuotta Bluesin varakapteenin A-kirjainta rinnassaan ja on Bluesin kaikkien aikojen toiseksi eniten runkosarjaotteluita (803) pelannut kiekkoilija.

Jackman oli arvostettu joukkuepelaaja, jonka vahvuus oli fyysinen ja henkinen sitkeys. Hän pelasi käytäväpuheiden mukaan usein loukkaantumisista huolimatta.

Suosittelemme

Tuoreimmat