Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Islannin outo tilanne sopii Huuhkajille: "Pystymme lähtemään peliin vähän vapaammin"

Islanti on oudossa tilanteessa MM-karsintapelissä Suomea vastaan, sillä se lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Eero Markkasen ja Kasper Hämäläisen mielestä asetelma sopii Huuhkajille mainiosti.

jalkapallo
Eero Markkanen
Eero Markkanen saattaa saada tilaisuutensa Islantia vastaan Joel Pohjanpalon loukkaantumisen myötä.Tomi Hänninen

MM-karsintaottelu Islanti - Suomi torstaina 6. lokakuuta kello 21.45. Lähetys ottelusta alkaa TV2:lla ja Yle Areenassa kello 21, Yle Puheen taajuudella kello 21.30.

Suomen ja Islannin torstainen MM-karsintaottelu Reykjavikissa on arvoitus, koska kumpikin joukkue on tottunut pelaamaan altavastaajan roolissa ja antamaan pallonhallinnan vastustajalle.

Islanti on myös oudossa tilanteessa, kun kesän EM-kisoissa sensaatiomaisesti kahdeksan parhaan joukkoon edennyt joukkue lähtee Huuhkajia vastaan ennakkosuosikkina. Tämä sopii Huuhkaja-pelaajien mielestä Suomelle paremmin kuin hyvin.

- Suomi pelaa paremmin altavastaajana. Odotukset eivät nyt ole niin korkealla kuin viime karsinnoissa, joten pystymme lähtemään peliin vähän vapaammin, hyökkääjä Eero Markkanen ennakoi.

- Ehkä he ottavat suuremmat paineet ja me pystymme sitten altavastaajina iskemään. Voimme näyttää, että meillä on hyvä joukkue ja olemme tosissamme mukana tässä, uskoo myös Kasper Hämäläinen.

"Kyllä meillä taito ja laatu riittää ehdottomasti"

Huuhkajien iso haaste on hyökkäyspeli, josta ei vielä ruotsalaisvalmentaja Hans Backen aikana kummoisia näytteitä ole nähty. Lisää hankaluuksia tuli, kun loistovireinen Joel Pohjanpalo jäi loukkaantuneena sivuun.

- Tosi harmi, että "Jolle" loukkaantui. Iso menetys Suomelle. Omat mahdollisuudet päästä pelaamaan tosin paranivat, ja kyllä meillä ratkaisijoita löytyy, Markkanen luottaa.

Hämäläisen mukaan tukkoiseen hyökkäyspeliin on nyt kiinnitetty paljon huomiota.

- Se on ollut meille vähän vaikeaa, ja siitä ollaan puhuttu. Kyllä meillä taito ja laatu riittää ehdottomasti, on vain hiottava taktista puolta.

Reykjavikin stadionilla tuulee jatkuvasti, ja myös sateen uhka on olemassa. Siksi jalkapalloilulliset hienoudet saattavat jäädä torstaina sivuosaan kamppailupelaamisen tieltä.

- Islanti on todella vaikea porukka voittaa, kuten EM-kisoissa nähtiin. Ei ole mitään maailman taitavimpia jätkiä niillä eikä meilläkään, joten pelistä tulee varmasti fyysinen, Markkanen uskoo.

Hämäläisen mukaan pelkkään painiin ei Huuhkajien kuitenkaan kannata lähteä.

- Islanti on fyysisempi joukkue kuin me, mutta meiltä puolestaan löytyy enemmän vikkeläjalkaisia pelaajia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat