1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kommentti: Lähtöasetelma taitoluistelukauteen on herkullinen

Paikka EM-kisojen kuumassa ryhmässä tällä vuosikymmenellä on Suomen naisluistelijoille taas realismia, kirjoittaa Jere Nurminen.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen. Kuva: EPA

Cecilia Törnin ja Jussiville Partasen kehitys on nostanut taitoluistelun jäätanssin kiinnostuksen Suomessa uudelle tasolle. Samanlaisesta nousukaudesta ei voida puhua kuin Susanna Rahkamon ja Petri Kokon menestysvuosina, mutta tammikuun EM-kisojen 15. sija oli rohkaiseva. Vapaatanssi Finlandia Trophyssa piti yllä tätä toiveikkuutta.

Team Cessiville saa valmentaja Maurizio Margagliolta enemmän huomiota, kun pahimmat kilpakumppanit ovat väistyneet samoilta jäiltä. Tälle kaudelle on otettu mukaan fysiikkavalmentaja ja uusia yhteistyökumppaneitakin on löytynyt. Törn-Partanen pääsee luistelemaan tässä kuussa myös ensimmäistä kertaa GP-sarjassa.

Näistä lähtökohdista kaarteiden pitää osua kohdilleen ja kehityksen on jatkuttava. Kasvaneet odotukset testaavat uudella tavalla myös paineensietokykyä. Jäätanssissa ei aukea usein tilaisuuksia kivuta kohti huippua. Nyt suomalaisten on käytettävä viime kaudella pedattu momentum.

Naisissa lähtöasetelma kauteen on herkullinen. Se muistuttaa vajaan kymmenen vuoden takaista tilannetta, jolloin Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Jenni Vähämaa puskivat toisiaan eteenpäin. Koti MM-kisat tulevat Emmi Peltoselle, Viveca Lindforsille ja Liubov Efimenkolle vielä liian aikaisin, mutta perusta menestykselle on olemassa. Hallitseva Suomen mestari Anni Järvenpää ja valmennuskuvioitaan pohtiva Jenni Saarinen kyttäävät myös tilaisuuttaan. Paikka EM-kisojen kuumassa ryhmässä tällä vuosikymmenellä on Suomen naisluistelijoille taas realismia.