Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Huuhkajien kohtalo puhuttaa edelleen – "Joka kerta sattuu, kun sen näkee"

Fifa kokeilee jo avustavien videoerotuomarien käyttöä otteluissa, joissa ei ole mahdollista käyttää maaliviivateknologiaa.

jalkapallo
Jälkihiki: Jälkihiki 10.10.2016
Jälkihiki: Jälkihiki 10.10.2016

Suomen jalkapallomaajoukkueen viime viikon MM-karsintaottelut nousivat yhdeksi Jälkihien pääaiheista Aamu-tv:ssä. Marianne Miettinen, Bror-Erik Wallenius ja Reetta Meriläinen puivat muun muassa Islannin kyseenalaista voittomaalia.

- Joka kerta, kun sen näkee, sattuu. Lähtökohtaisesti tilanne on se, että avustavan erotuomarin linjalla oli kaksi pelaajaa näköesteenä. Hänen oli aika mahdotonta nähdä palloa. Myös erotuomari oli sijoittunut niin, että hän ei todennäköisesti sitä nähnyt, Suomen alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkuevalmentaja Miettinen kommentoi.

- Päätyrajatuomari olisi nähnyt, mutta nyt sellaista ei ollut. EM-kisoissa päätyrajatuomarien käyttö toimi erinomaisen hyvin, Miettinen lisäsi.

Wallenius kertoi uskovansa, ettei tuomari olisi voinut hyväksyä maalia ilman hyviä perusteita.

- Sitäpaitsi, vaikka se olisi ollut täysin väärä tuomio, se pätee, koska tuomari päättää. Ei sitä voi kansanäänestyksellä muuttaa mihinkään, "Bubi"muistutti.

Reetta Meriläisen mielestä keskustelun epäselvästä maalista voisi jo lopettaa.

- Pitäisi katsoa, mitä Suomen pelissä tapahtui ennen sitä. Puolustettiinko kunnolla? Oltiinko oikeissa paikoissa? Tämä keskustelu olisi jatkon kannalta hedelmällisempää.

Miettisen mukaan Kansainvälinen jalkapalloliitto kokeilee jo avustavan videoerotuomarin käyttämistä otteluissa, joissa ei ole mahdollista käyttää maaliviivateknologiaa. Kokemukset siitä ovat olleet positiivisia.

- Esimerkiksi Hollannissa cup-ottelussa keltainen kortti on muutettu punaiseksi, koska videotuomari on pystynyt vahvistamaan törkeän taklauksen.

Suomi kärsi tappiot sekä Islannille (2-3) että Kroatialle (0-1) viime viikon karsintapeleissä. Huuhkajat jakaa karsintalohkon jumbosijan Kosovon kanssa. Molemmat ovat saalistaneet kolmesta ottelusta vain yhden pisteen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat