Suora

 • Miesten pujottelun 2. lasku, Flachau
 • Urheilustudio 30.1.
 • Naisten yhteislähtö, Oberhof
 • Urheilustudio 30.1.
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Urheilustudio 31.1.
 • Urheiluruutu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Urheilustudio 31.1.
 • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
 • Urheiluruutu

Sandellin loukkaantuminen kolahtaa myös Ilveksen talouteen

Sami Sandellin kausi SM-liigassa päättyi viime viikolla polvivammaan.

jääkiekko
Sami Sandell, Ilves #42
Sami Sandell, IlvesTomi Hänninen

Ilveksen toimiston päänvaivat eivät ainakaan helpottaneet, kun tieto ykkössentteri Sami Sandellin pitkästä sairauslomasta perjantaina varmistui. Seura ilmoitti jo tuoreeltaan etsivänsä uutta pelaajaa Sandellin paikalle mutta pelimerkit ovat auttamatta vähissä.

Ilves maksaa Sandellin palkan polvivammasta toipumisen aikana, Kela-korvaus on seuran ainoa lohtu.

- Ihan normaalisti maksetaan palkkaa, se saadaan Kelasta takaisin mikä saadaan, Honkalehto sanoo.

Honkalehto ei saa eikä suostu paljastamaan, oliko Ilveksen ja Sandellin sopimuksessa millaisia erityisehtoja. Todennäköisesti aiemmin vaivanneen vasemman polven osalta mahdollisista uusista vammoista tai palkanmaksun rajaamisista on keskusteltu sopimusta tehdessä. Torstain HPK-ottelussa Sandell loukkasi oikean polvensa, joten vammatilanne on sinällään uusi.

- Se ei kuulu medialle eikä faneille, mitä pelaajalle maksetaan tai mitä on sovittu.

Paljonko pelaajabudjetista on käyttämättä?

- En minä sitäkään kommentoi.

Ilveksen talousvaikeudet ovat olleet tiedossa jo pitkään, tähän kauteen tamperelaisseura ilmoitti lähtevänsä 1,7 miljoonan euron pelaajabudjetilla.

- Ei siitä ole kaikkea seljälleen kesän aikana laitettu. Pelaajabudjetti riippuu tietysti syksyn myynnistä. Viime vuonna käytettiin enemmän kuin oli budjetoitu. Eikä hyvä seurannut silloinkaan, Honkalehto suostuu sanomaan.

Ilves luopui keväällä erillisestä urheilupäällikön toimesta, tähän kauteen joukkuetta on kasannut päävalmentajapestinsä ohella Karri Kivi. Työnjako toimiston ja Ilveksen pukukopin välillä on selvä. Toki Honkalehto myöntää, että uusia pelaajia on nyt tarjottu niin Kivelle kuin hänelle.

- Verkostoja hyödynnetään nyt, Karri ratkaisee, minä sitten neuvottelen agenttien kanssa sopimuksista. Meille on heitelty erilaisia nimiä pelaajista, jotka ovat pelipaikkaa vailla.

- Ulkomaalaispelaajan osalta mietitään tietysti lähdeveroa, Honkalehto jatkaa.

Ulkomaalaisten palkkaus muuttuu verotuskäytännöltään sen jälkeen kun pelaajan arvioitu Suomessa oloaika on yli tai alle puoli vuotta. Tässä seuran on arvioitava kauden pituutta, kuinka pitkälle esimerkiksi pudotuspeleissä rahkeet voivat riittää.

- Enemmän minun mielestäni tässä nyt pitää kääntyä meidän pelaajien puoleen. Heidän on nyt vastattava haasteeseen, Honkalehto viittaa Ilveksen sopimuspelaajiin.

Kultakypärää alkukaudesta kantanut Sandell on Ilves-fanien arvostama pelaaja, joka Suomeen paluunsa jälkeen on osoittanut toteen paitsi pelimiehen arvonsa myös jääkiekon loukkaantumisriskit. Toimitusjohtaja Honkalehto kertoo, että Sandell on edelleen kiinnostava mies Ilveksen näkökulmasta.

29-vuotiaalla pelaajalla voi olla vielä hyviä vuosia edessä, jos toipuminen sujuu suunnitellusti. Ilves julkisti Sandellin kaksivuotisen sopimuksen helmikuussa 2016.

- Totta kai Sandell kiinnostaa. Terveenä, Honkalehto painottaa.

- Sitten kun molemmat polvet on kiristetty, totta hemmetissä hän kiinnostaa. Uskon, että hän terveenä pystyy vielä pelaamaan ja tulemaan takaisin.

Haasteita myös ulkojäähankkeessa

Seuratalouden kannalta joulukuun puolivälissä järjestettävä Ulkojäät-tapahtuma on Ilveksen oljenkorsi, Sandellin loukkaantumisen jälkeen vielä enemmän. Ilves pelaa sekä Tapparan että HIFK:n kanssa ulkoilmapelin Sorsapuistoon rakennettavalla väliaikaisella tekojäällä.

Väliaikaisuus johtuu KHO:lle tehdystä valituksesta, Tampereen kaupunki ei pysty sitoutumaan pysyvään tekojäärakennelmaan ennen kuin tekojääkentästä tehdyt päätökset ovat lainvoimaisia. Väliaikaisuus tuli Ilvekselle ylimääräisenä haasteena – ja kulueränä.

- Nyt neuvotellaan Tampereen kaupungin kanssa siitä, paljonko lisäkuluja väliaikaisesta tekojäästä tulee ja miten kulut jakautuvat.

- Lisäkuluja tulee kyllä, myöntää Honkalehto.

Sorsapuiston aluetta valmistellaan syksyn aikana tapahtumaa ja tekojäätä varten. Lokakuun hommana on kentän tasoitus.

- Maata myllätään kun kaukalolle tasoitetaan alustaa. Marraskuussa rekkoja alkaa Ruotsista tuoda katsomoelementtejä, rakentaminen alkaa noin kuukautta ennen tapahtumaa, Honkalehto arvioi aikataulua.

Tapahtuman onnistumiseksi Ilves aloittaa loppukirin markkinoinnissa. Lokakuussa näkyvyyttä haetaan Helsingissä, myös Tampereella toivotaan lipunmyyntiin vauhtia. Lippuja on vielä mitä myydä.

- Puolet katsomoista on myyty tai varattu, varauksia merkitään myydyksi koko ajan. Nyt lokakuussa Helsingissä aloitetaan markkinointi yhdessä IFK:n kanssa, Honkalehto sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat