Hyppää sisältöön

Andreas Romarin raastava odotus päättyi

Andreas Romar on kuntoutunut isosta leikkauksesta harjoittelukuntoon. Siitä huolimatta hän haluaa laskea hyvin jo tulevan kauden MM-kilpailuissa St.Moritzissa Sveitsissä. Iso tavoite on piirretty vuoden 2018 olympialaisiin.

Andreas Romar Kuva: AOP

Alppihiihtäjä Andreas Romar loukkasi harjoituksissa polvensa viime helmikuussa. Seurauksena oli eturistisiteen ja kierrukan hajoaminen sekä iso leikkaus. Tämän jälkeen edessä oli seitsemän kuukautta armotonta kuntoutusta.

- Ensimmäiset kahdeksan viikkoa kävelin kepeillä. Sen jälkeen aloitin harjoittelun ihan kävelemällä ja kevyillä voimaharjoituksilla. Olin myös kaksi kuukautta kuntoutuksessa Kroatiassa. Lisäksi tein kotona Helsingissä kovaa työtä kuntoutumiseni eteen fysioterapeuttini opastuksella.

Vauhtilajien erikoismies Romar pääsi vastikään pitkän odotuksen jälkeen jälleen lumelle.

- Kunto ei tietenkään vielä ole kovinkaan huippu. Mutta pääsin laskemaan kahdeksan päivää ja sain lumituntumaa hiukan takaisin. Itse laskemisen kanssa on vielä paljon tekemistä, mutta onneksi minun kilpailukauteni ei ala vielä.

Alppihiihdon maailmancupkausi alkaa Söldenissä reilun viikon päästä, 22-23.10. Romar kertoi aloittavansa kautensa mahdollisesti noin kahden kuukauden kuluttua.

- Tulevan kauden alku menee paluuta tehden. Odotukset sekä tavoitteet tulee olla realistisia. Helmikuun St. Moritzin MM-kilpailuissa haluan tosin jo laskea hyvin ja menestyä kohtalaisesti. Iso tavoite on kuitenkin vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisissa. Kaikki harjoittelu sekä muu tekeminen tähtää sinne.

Romar on laskenut arvokilpaluissa neljä kertaa yhdeksän joukkoon, parhaimpana 4. sija vuoden 2013 MM-kilpailuissa. On selvä, että sijat kymmenen joukossa eivät tulevaisuudessa riitä Romarille. Isot loukkaantumiset saattavat tosin jäädä kummittelemaan ja rinteessä voi tulla varovaiseksi. Tämän ei pitäisi olla Romarin menestyksen este.

- Alku ottaa oman aikansa, että pääsee omalle tasolle itseluottamuksen kanssa. Teen sen eteen paljon töitä muun muassa henkisen valmennuksen kautta. Toisaalta loukkaantumiset kasvattavat henkisesti ja haluan menestystä vieläkin enemmän.