Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Sasu Salinin joukkueen kausi alkanut vaisusti: ”Supercupin voiton jälkeinen krapula”

Harjoituskaudella tappioitta pelannut ja Espanjan koripallon Supercupin voittanut Gran Canaria on hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan. Gran Canarian takamies Sasu Salin kaipaa joukkueeltaan parempaa puolustuspelaamista.

urheilu
Sasu Salin.
EPA

Gran Canaria pelasi vakuuttavan valmistautumiskauden ja kruunasi sen voittamalla Supercupin, jonka finaalissa kaatui Petteri Koposen Barcelona. Sarjakausi ei ole kuitenkaan lähtenyt käyntiin aivan yhtä aurinkoisissa merkeissä, sillä joukkue on vielä voitoitta kolmen ottelun jälkeen.

- Vähän on ollut tahmeaa. Tuntuu, että meillä on Supercupin voiton jälkeinen krapula. Puolustuksesta on kadonnut se intensiteetti, joka meillä oli aikaisemmin. Silloin saimme tuloksia eikä vastustaja tehnyt paljon pinnoja. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä pelissä meiltä katosi puolustuksessa rytmi ja luotimme siihen, että hyökkäyspelillä pystymme voittamaan. Se ei ole hyvä lähtökohta, jos vastustaja pääsee joka pelissä tekemään 80-90 pistettä, Salin pohtii joukkueen alkukauden ongelmia.

Salin myöntää, että hienosti mennyt valmistautumiskausi tuuditti joukkuetta hyvänolontunteeseen kauteen lähdettäessä.

- Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa ja ehkä tyydyimme siihen ja unohdimme työnteon. Onneksi kausi on vasta alussa ja nyt meidän on herättävä, ettei tilanne mene huonommaksi.

Salinin mukaan pelaajien on otettava itseään niskasta kiinni ja pistettävä työhaalarit päälle, jotta voittoja alkaa taas tulla.

- Se lähtee pelaajista itsestään ja vaatii, että palaamme tekemään töitä. Ei se ole taktisista asioista kiinni, vaan siitä että pelaamme sydämellä.

Gran Canaria aloittaa pelinsä Eurocupissa keskiviikkona, kun se isännöi kroatialaista Cedevitaa. Toissa kaudella Gran Canaria selvitti tiensä Eurocupin finaaliin ja viime vuonna se eteni pinnan päähän finaalipaikasta. Joukkue lähtee hakemaan menestystä myös tällä kaudella.

- Olemme pärjänneet hyvin Eurocupissa ja tavoitteena on menestyä myös tällä kaudella. Vastassa on kovia joukkueita ja ennakkosuosikkeja ovat varmasti Himki, Valencia, Nizhni Novgorod sekä Lokomotiv Kuban. Toivottavasti mekin pystymme taistelemaan mestaruudesta, mutta varsinkaan pudotuspelivaiheessa ei ole varaa pelata huonoja pelejä, Salin ennakoi.

Gran Canarian lohkossa ovat lisäksi Nizhni Novgorod, makedonialainen Skopje sekä liettualainen Lietkabelis. Viiden joukkueen lohkosta neljä parasta etenee seuraavaan lohkovaiheeseen.

Salttu Forsström

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat