Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Neljän maalin Matthews vaatimattomana: "Tämä oli vain yksi peli muiden joukossa"

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews teki NHL-debyytissään neljä maalia, mutta puolusti huonosti, kun Ottawa Senatorsin Kyle Turris ratkaisi ottelun.

urheilu
Auston Matthews Ottawaa vastaan.
AOP

Yleensä jääkiekkoilijan vanhemmat herkistyvät uran ensimmäisestä NHL-maalista, mutta Auston Matthewsin kohdalla äidin kyyneliin tarvittiin kolme.

Kahta ensimmäistä osumaa Ema Matthews tuuletti iloisesti. Onnen kyyneleet tulivat silmäkulmista esiin vasta hattutempun jälkeen. Isä Brian Matthews seurasi yhtä liikuttuneena vieressä.

- Se merkitsi paljon minulle. Tämä ei ollut erityinen hetki vain minulle, vaan myös heille. Heillä on iso merkitys siihen, että olen täällä, Auston Matthews sanoi ottelun jälkeen NHL:n verkkosivujen mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Toronto Maple Leafsin ykkösvaraus on saanut vanhemmiltaan korvaamatonta tukea matkalla NHL:ään. Kun Matthews 13-vuotiaana valitsi baseballin ja jääkiekon välillä, koko perheessä alettiin elää kiekon ehdoilla.

Se kannatti. Matthewsin ensimmäinen ilta NHL:ssä oli uskomaton. Kukaan muu sarjan historiassa ei ole tehnyt debyytissään neljää maalia.

- Se on melko uskomatonta. Olisi kuitenkin ollut mukava voittaa, Matthews totesi.

Matthews otti syyn ratkaisumaalista niskoilleen

Hehkutetun tulokkaan käsittämättömästä illasta huolimatta Toronto jäi Ottawa Senatorsia vastaan toiseksi. Jatkoajalla syntyneessä 5-4-maalissa Matthews vartioi löysästi Ottawan sankaria Kyle Turrisia.

- Viimeinen maali oli minun vikani, mutta siitä täytyy oppia ja mennä eteenpäin.

Huima ensiesiintyminen NHL:ssä nostaa jo valmiiksi korkealla olleet odotukset Matthewsista pilviin. Vasta 19-vuotias huippulahjakkuus ei koe kiekkohullun Toronton asettamia paineita erityisen raskaina niskassaan.

- Tämä oli vain yksi peli muiden joukossa. Menen eteenpäin ja keskityn seuraavaan. Joka ilta ei tule neljää maalia, joten tämä oli loistava ilta henkilökohtaisesti ja meidän ketjulle, Matthews sanoi.

Myös Toronton päävalmentaja Mike Babcock muistutti, etteivät maalit ole kaikki kaikessa.

- Tiedän, että Matthews teki kaikki maalit. Mielestäni (Mitch) Marner oli kaukalon ehkä paras pelaaja ottelun ensimmäisellä puoliskolla, Babcock totesi.

Valmentaja jakoi kehuja myös monelle muulle pelaajalle, ikään kuin muistuttaen, ettei kyse ollut pelkästään Matthewsista.

- Tämä oli aika hyvä ilta meiltä. Sillä tavalla kuin kontrolloimme kiekkoa ja peliä, pitäisi voittaa. Me emme voittaneet.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat