Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kommentti: Jopa Gretzky hämmästyi, NHL on nuorten supertähtien liiga

Connor McDavid ja Auston Matthews näyttivät NHL-kauden avauspäivänä, millainen on sarjan tulevaisuus, kirjoittaa Yle Urheilun Sami Laine.

jääkiekko
Connor McDavid
AOP

Avausilta jääkiekon NHL-liigassa veti sanattomaksi. Jopa NHL:n kaikkien aikojen suurin, legendaarinen Wayne Gretzky pyöritteli päätään. Syypäitä on kaksi, vasta 19-vuotiaat Auston Matthews ja Connor McDavid.

McDavid säväytti viime kaudella, mutta oli lähes puolet debyyttivuodestaan sivussa loukkaantumisen vuoksi. Matthews puolestaan vielä odotteli Sveitsin liigassa varaustaan, vaikka olisi jo viime kaudella ollut fyysisesti valmis NHL-jäille.

Odotukset räjähtivät avauskierroksella Ottawassa ja Edmontonissa. McDavidiä ja Matthewsiä on äärimmäisen vaikea pysäyttää kaudella 2016-17. He ovat nuoria "poikia", jotka tekevät NHL-jääkiekosta liian helponnäköistä.

Otetaan esimerkiksi kaksi tilannetta, joista ensimmäinen Toronton ja Ottawan välisestä taistosta.

Kolmella ensimmäisellä laukauksellaan kolme ensimmäistä NHL-maaliaan tehnyt Matthews pyöritti ennen toista osumaansa Senatorsin kuutamolle: Kiekonriisto keskialueella, musta Matt Hoffmanin jalkojen välistä mukaan, taklaus vastaan ja näyttävä ohitus Erik Karlssonista.

Kaikki tämä tyynenrauhallisesti.

Toinen näyte Edmontonista. Tehot 2+1 kerännyt McDavid sai avauksen lapaansa punaviivalla, nosti päänsä ylös ja kiihdytti huimalla vauhdilla Dennis Widemanin ohi. Upein suoritus oli kuitenkin McDavidin jyrkästä kulmasta veivaama rystylätty itselleen Flames-pakin yli.

Kaikki tämä täydessä vauhdissa.

Jo viime kauden lopulla nähtiin, mihin suuntaan NHL on kehittymässä. McDavid ja Matthews näyttivät myös World Cupissa Pohjois-Amerikan nuorten joukkueessa, millaista peliä on jääkiekon tulevaisuus.

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa voitetaan seuraavina vuosina mestaruuksia luistelulla ja yksilötaidolla. Hienointa on se, että McDavid ja Matthews ovat vain jäävuoren huippu.

NHL pulppuaa superkaksikon takana tulevaisuuden tähtiä, jotka tekevät sarjasta ehkä kiinnostavamman kuin koskaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat