Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

McDavid Matthewsin historiallisesta ensi-illasta: "Omassa debyytissäni koskin kiekkoon neljä kertaa"

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews aloitti NHL-uransa huomattavasti räväkämmin kuin Edmonton Oilersin Connor McDavid.

jääkiekko
Connor McDavid lähikuvassa jäällä.
Connor McDavidAOP

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja Edmonton Oilersin Connor McDavid ovat kaksi viime vuosien hehkutetuinta kiekkolupausta.

McDavid, 19, osoitti viime kaudella kuuluvansa NHL:n parhaimmistoon jo nuorella iällä. Matthews, 19, debytoi NHL:ssä varhain torstaina Suomen aikaa.

Matthewsin ensimmäinen ottelu taalaliigassa oli ikimuistoinen. Matthews teki neljä maalia, joilla hän sai nimensä historiankirjoihin.

- Omassa debyytissäni koskin kiekkoon neljä kertaa. Ensi-iltamme olivat hieman erilaiset, McDavid hauskuutti toimittajajoukkoa.

McDavid pelasi ensimmäisen ottelunsa viime vuoden lokakuussa St. Louis Bluesia vastaan. Hän pelasi 18 minuuttia, laukoi kaksi kertaa kohti maalia, ja oli jäällä kerran, kun Blues teki maalin.

NHL-uransa ensimmäisen maalin McDavid teki vasta kolmannessa ottelussaan. Uran ensimmäinen hattutemppu on yhä tekemättä. Matthewsilta kesti 21 minuuttia ja 25 sekuntia tehdä kolme maalia.

- Se on uskomatonta hänelle. En tiedä mitä tapahtui, hän kai räjäytti potin, McDavid sanoi.

McDavid vaatimattomana uskomattomasta rangaistuslaukauksestaan

Myös McDavid aloitti kautensa vakuuttavasti. Hän teki tehot 2+1, kun Oilers voitti Calgary Flamesin 7-4.

- Jos päästämme kaksi maalia ylivoimalla, emme yleensä voita. Hyvä meiltä, kun löysimme avaimet voittoon, McDavid summasi joukkueensa pelin.

Parhaiten pelistä jäi mieleen McDavidin näyttävä rangaistuslaukausmaalin, joka sai jopa Oilers-legenda Wayne Gretzkyn haukkomaan henkeään.

- En ole oikeastaan kovin hyvä rangaistuslaukauksissa ja läpiajoissa. Hukkaan enemmän paikkoja kuin teen maaleja, McDavid totesi vaatimattomana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat