Suora

  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Urheilustudio 22.2.
  • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
  • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
  • Naisten syöksylasku, Crans Montana
  • Naisten syöksylasku, Crans Montana
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen pudotuspelit

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug kärynnyt dopingista

Johaug kertoo käyttäneensä kiellettyä ainetta sisältänyttä huulirasvaa harjoitusleirillä elokuussa.

hiihto
Therese Johaug
Tomi Hänninen

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug on antanut positiivisen dopingnäytteen. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS julkaisi nettisivuillaan Norjan hiihtoliiton tiedotteen, jonka mukaan Johaugin näytteestä on löydetty Clostebol-nimistä anabolista steroidia.

Tiedotteen mukaan Johaug olisi saanut kiellettyä ainetta Trofodermin-nimisestä huulirasvasta. Johaug käytti rasvaa poltettuaan huulensa auringossa harjoitusleirillä Italiassa elokuun lopussa.

- Olen järkyttynyt jouduttuani tähän epätodelliseen tilanteeseen. Tämä on mielestäni epäreilua, vaikka olen tietoinen vastuistani urheilijana, Johaug kommentoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäri Fredrik S. Bendiksen on kertonut ottavansa vastuun Johaugin kärystä.

- Therese on ihminen, joka on varovainen kaikessa, mitä hän tekee. Nyt minun on varmistettava, ettei hän saa rangaistusta, koska minä vakuutin hänelle, että rasvaa voi käyttää, Bendiksen sanoi.

28-vuotias Johaug on kuulunut jo vuosia Norjan hiihtomaajoukkueen kestomenestyjiin. Hän on juhlinut urallaan muun muassa kolmea olympiamitalia ja seitsemää maailmanmestaruutta.

_korjattu 13.10.2016 kello 14.29 Johaugin dopingnäytteestä kertoi Norjan hiihtoliitto Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n nettisivuilla, FIS ei ole julkaissut tiedotetta. _

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat