Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM: naisten lyhytohjelma

Aino-Kaisa Saarinen odottaa saavansa taas palautetta Norjan maajoukkueelta: "Siellä on pakka nyt jotenkin sekaisin"

Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja otti Saariseen yhteyttä Sundbyn käryn jälkeen: "Kommentoin hänelle, että uskon enemmän Wadaan kuin hänen selityksiinsä".

hiihtolajit
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa SaarinenTomi Hänninen

Suomalaishiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen on saanut harvinaisen suoraa palautetta sanomisistaan Norjan dopingtapauksiin liittyen.

Kun Saarinen kesällä kommentoi astmalääkkeistä kärynneen Martin Johnsrud Sundbyn tapausta, Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja Vidar Löfshus soitti Saariselle selvittääkseen asiaa.

Nyt Saarinen on antanut mielipiteensä kuulua Therese Johaugin dopingkärystä. Saarinen odottaa uutta yhteydenottoa Löfshusilta, kun hän leireilee ensi viikolla Norjan maajoukkueen tavoin Val Senalesissa Italian ja Itävallan rajalla.

- Eiköhän hän tule vetämään hihasta ja kertomaan mielipiteensä tästä asiasta. Totta kai hän saa sen kertoa, Saarinen sanoi Yle Urheilulle.

Johaug jäi kiinni Clostebol-nimisen anabolisen steroidin käytöstä. Norjan hiihtoliiton tiedotteen mukaan Johaug olisi saanut kiellettyä ainetta Trofodermin-nimisestä huulirasvasta. Johaugia ei ole asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon.

- Kyllä näin vakavasta dopingtapauksesta pitäisi joku tuomio tulla, Saarinen linjasi.

Dopinguutisen jälkeen Saarinen kävi etsimässä Johaugin käyttämän huulirasvan apteekissa Livignossa ja julkaisi siitä kuvan Twitterissä.

Saarinen piti hiihtojohtajan yhteydenottoa erikoisena

Heinäkuussa Löfshus soitti Saariselle ja sanoi, että suomalaishiihtäjä on ymmärtänyt väärin Sundbyn tilanteen.

- Hän sanoi, että minulla on väärinkäsitys, niin kuin kaikilla muillakin ilmeisesti oli, Saarinen kommentoi lakonisesti.

- Kuuntelin tietysti hänen selityksensä, kuinka Martinilla on ollut vaikeaa ja kuinka hän on sairastanut 9-vuotiaasta astmaa. Kommentoin hänelle, että uskon enemmän Wadaan kuin hänen selityksiinsä.

Sundby sai dopingrikkomuksestaan kahden kuukauden kilpailukiellon.

- Jos tulee positiivinen näyte dopingtestistä, niin eikö se silloin ole dopingkäry, Saarinen kysyy.

- Sanoin silloin, että katsokin, ettei näitä käryjä tule enää yhtään lisää. Sen takia olin todella järkyttynyt, kun sieltä tuli toinen käry.

Saarisen mielestä oli erikoista, että Löfshus ylipäänsä päätti ottaa häneen yhteyttä.

- Siellä on pakka nyt jotenkin sekaisin. Sanoin sen myös hänelle, että olen väärä taho, johon ottaa yhteyttä. Voin kuunnella, mutten voi tehdä asialle yhtään mitään.

Suosittelemme

Tuoreimmat