Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lepistö kesällä 2015: "Jonakin päivänä olisi hienoa pitää maailmanmestarin kolmea raitaa hihassa"

Menestyminen MM-kisoissa on ollut jo pitkään Lotta Lepistön tavoitteena. Hän teki oikeita ratkaisuja matkallaan MM-pronssiin.

urheilu
Lotta Lepistö MM-kisoissa Qatarin Dohassa.

Maantiepyöräilijä Lotta Lepistön ensimmäinen tunne MM-pronssin jälkeen oli pettymys. Sen ymmärtää, kun tietää, mitä hän tavoitteli. Lepistön tavoite oli – ja on ollut jo pitkään – maailmanmestaruus.

- Myös MM-kisat on se juttu. Jonakin päivänä olisi hienoa pitää maailmanmestarin kolmea raitaa paidan hihassa, Lepistö sanoi Yle Urheilulle kesällä 2015.

Lepistön haastattelun kesältä 2015 voi katsoa jutun pääkuvana olevasta videosta.

Lepistö lähti kauteen 2016 tavoitteenaan menestyä Rion olympialaisissa ja Dohan MM-kilpailuissa.

Riosta ei tullut napakymppiä. Lepistö jäi olympialaisten maantieajossa ilman sijoitusta ja aika-ajossa hän oli 17:s.

MM-kisasaaliina kaksi mitalia

Katse kääntyi nopeasti MM-kisoihin. Lepistö päätti valmentajansa Tommi Martikaisen kanssa jättää syyskuun puolivälissä ajetut EM-kisat väliin.

- Olen tähdännyt koko kauden MM-kisoihin. EM-kisat olisivat merkinneet viikon menetystä valmistautumiseen, Lepistö kertoi tuolloin.

Ratkaisu kannatti, sillä Dohassa Lepistö oli elämänsä vedossa.

Viime sunnuntaina hän voitti ammattilaistallinsa Cervelo-Biglan kanssa joukkueaika-ajon pronssia. Tiistaina hän oli henkilökohtaisessa aika-ajossa 11:s, mutta urakka huipentui lauantain maantieajon henkilökohtaiseen pronssimitaliin.

Pettymys kultamitalin menettämisestä muuttui nopeasti mitalitanssiksi, kun Lepistö tajusi tehneensä suomalaista pyöräilyhistoriaa.

Rion olympialaisista Lepistö totesi, että jos menestystä ei tule siellä, niin ehkä sitten Tokiossa 2020. Sama pätee MM-kisoihin, seuraava mahdollisuus taistella maailmanmestaruudesta on ensi syyskuussa Norjan Bergenissä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat