Kontinen ja Peers taipuivat reilussa tunnissa - historiallinen finaalipaikka silti lähellä

Henri Kontinen ja John Peers hävisivät John Isnerille ja Jack Sockille Shanghain Masters-turnauksen finaalissa, mutta ottivat ison askeleen kohti ATP World Tourin marraskuista finaalia.

tennis
John Peers ja Henri Kontinen.
John Peers ja Henri Kontinen. (Arkistokuva)AOP

Yhdysvaltain John Isner ja Jack Sock voittivat Shangain Masters-turnauksen nelinpelifinaalissa Henri Kontisen ja australialaisen John Peersin lukemin 6-4, 6-4. Sunnuntain ottelu kesti vain 62 minuuttia.

Kontinen ja Peers tienasivat kakkossijasta 600 ATP-pistettä, joilla kaksikko nousee yhden sijan seitsemänneksi nelinpelin parilistalla. Kahdeksan parasta nelinpeliparia pääsee ATP World Tourin finaaliin, joka käydään Lontoossa marraskuun puolivälissä. Kaksikko on voittanut tällä kaudella jo kolme ATP-turnausta, ja Kontinen yhteensä viisi.

Isner ja Sock tienasivat Masters-voitostaan reilut 320 000 dollaria eli noin 290 000 euroa, mutta tyhjin käsin ei tarvinnut suomalaisaustralialaisen parinkaan poistua. Kontinen ja Peers kuittasivat 158 000 dollaria eli reilut 70 000 euroa per pelaaja.

- Saimme tärkeät pisteet Lontoota ajatellen, mutta meillä on kaksi kilpailua kuitenkin vielä jäljellä. Yritämme pelata niissä hyvin, ja sitten nähdään, jatkuuko kautemme finaaleissa, Kontinen kommentoi liiton tiedotteessa.

Kaksikko pelaa viikon päästä Baselin ATP 500 -kilpailussa ja sen jälkeen Pariisin ATP Mastersissa. Suomalaispelaajia ei ole aiemmin nähty ATP-finaaleissa, joten Kontinen tekisi sinne yltäessään niin ikään sinivalkoista historiaa.

klo 11:25: Lisätty Kontisen kommentit

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat