Yle Sportenin asiantuntija epäilee Johaugin esiintymistä – ”Oliko se aitoa?”

Yle Sportenin asiantuntija Glenn Lindholm on pettynyt ja närkästynyt Norjan tavasta toimia Therese Johaugin dopingtapauksessa.

hiihtolajit
Hiihtäjä Therese Johaug kertoo dopingkärystään lehdistölle itkuisena.
AOP

Therese Johaugin dopingkäry on pysynyt muutaman päivän ajan otsikoissa ja moni on ihmetellyt, miksi Johaug ei ole väliaikaisessä kilpailukiellossa, miksi Norjan hiihtoliitto puolustaa niin hanakasti urheilijaansa ja miksi Kansainvälinen hiihtoliitto ei ole toiminut.

Samaa on kysynyt myös Yle Sportenin hiihtoasiantuntija Glenn Lindholm. Norja pelaa omilla säännöillään.

- Olen pettynyt ja närkästyn Norjan ylimielisestä tavasta toimia, Lindholm sanoo Yle Sportenin sivuilla.

Lindholm sanoo, ettei hän ole nähnyt vastaavanlaista toimintaa miltään muulta maalta. Suomalainen, valkovenäläinen tai ruotsalainen hiihtäjä olisi hänen mukaansa jo kilpailukiellossa.

Norjan maajoukkueen lääkäri Fredrik S. Bendiksen suositteli Johaugille dopingia sisältävää Trofodermin-lääkevoidetta. On käynyt ilmi, että Bendiksen on työskennellyt yrityksessä, joka tuottaa kyseistä voidetta. Lindholmin ihmetteleekin, miten on mahdollista, että lääkäri on kyseistä voidetta suositella urheilijalle.

"En nähnyt kyyneliä"

Lindholm epäilee myös Johaugin lehdistötilaisuutta ja pitää sitä hämäräperäisenä.

- Siellä oli paljon draamaa. Mutta mietin, oliko se aitoa. En nähnyt kyyneliä, vaikka näytti siltä, että Johaug itkisi. Näytti siltä, että hän olisi ylinäytellyt, Lindholm latasi.

Johaug on jo aiemmin myöntänyt, että hän on käyttänyt astmalääkettä, vaikka hänellä ei ole astmaa. Lindholmin mielestä Norja on asiassa ylimielinen ja sillä on eri käsitys etiikasta ja moraalista.

Lindholmin mukaan Johaugin dopingtapaus on kova isku niin Norjalle kuin hiihtomaailmalle. Hän toivoo kuitenkin, että Johaug saisi kilpailukiellon. Jos Johaugia ei nähdä Lahden MM-kisoissa, saattaa sillä olla vaikutusta muun muassa norjalaisturistien saapumiseen. Toisaalta tuolloin suomalaisilla saattaa olla paremmat mahdollisuudet menestyä.

- Tämä saattaa ehkä antaa selvennyksen, miksi Norja on niin ylivoimainen. Moni uskoo, että se johtuu tästä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat