Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

HJK voitti Ilveksen ja jää odottamaan Ilveksen voittoa

HJK haki tärkeät kolme pistettä Tammelasta hyvän toisen jakson ansiosta, kun se kaatoi huikean tärkeässä mestaruus- ja mitaliottelussa kotijoukkue Ilveksen 3-1. Ilves puolestaan jää tappion myötä mitalitta.

urheilu
Nnamdi Oduamadi.
Odu teki HJK:n voitto-osuman. Tomi Hänninen

Tampere. Ilves dominoi täysin ensimmäistä jaksoa ja siirtyi tauolle 1-0 johdossa. Lauri Ala-Myllymäki teki kauden yhdeksännen osumansa maalivahti Kosken eteensä torjumasta pallosta.

Toiselle jaksolle HJK nosti selkeästi kovuusastetta ja hyökkäsi agressiivisemmin.

Ensimmäisen jakson varjojen vailla vaellellut Rafinha tasoitti Ilves-piuolustuksen liukastellessa, ja Odu siirsi helsinkiläiset johtoon maalivahti Mika Hilanderin seikkailun jälkeen. Loppunumerot tyylitteli Sebastian Dahlström.

Ottelun dramaattisimmat hetket nähtiin jo minuutin pelin jälkeen, kun klubi-veskari Markus Uusitalo loukkantui yhteentörmäyksessä Jonne Hjelmin kanssa, ja joutui jättämään kentän. Uusitalo itse tuurasi loukkantunutta luottomaalivahtia Thomas Dähneä. Näin vieraiden tolppien väliin asteli – liigadebyyttiinsä kovassa paikassa - 21-vuotias Jiri Koski.

- Vähän yllättäen tämä tuli, mutta nyt debyytti on tehty, totesi ensimmäisen liigaottelunsa jälkeen Jiri Koski.

- Olosuhteisiin nähden ihan ok peli, parannettavaakin toki jäi.

- Päätimme kopissa tauolla, että taistelemme vielä voitosta ja mestaruudesta. Kovensimme selvästi peliämme, ja olimme agressiivisempiä hyökkäyspäässä. Nyt se tuotti tulosta, sanoi Jiri Koski.

- Oli hieno viedä Mikael Soisalolta maali toisella jaksolla, hän niitä jo ihan riittävästi tehnytkin, palasi parhaaseen torjuntaansa Koski, joka nollasi vanhan pelikaverinsa Soisalon avopaikassa.

Aho hyvästeli tamperelaisyleisön

Ilves-leirissä tappio otettiin vastaan harmistuneina. Joukkueen kapteenina esiintynyt Heikki Aho jätti hyvästit kotiyleisölleen mallikkaasti.

- Hieno hetkihän se oli kapteenin nauha kädessä mennä kentälle iltavalaistuksessa täyden katsomen eteen, ja todella tärkeä ottelu kysymyksessä. Harmi vaan, että ottelu sitten luisui käsistä ja vastustaja vei pisteet. Klubi kyllä selkeästi lisäsi kovuutta toisella jaksolla, ja käytti viheemme tehokkaasti hyväksi, kertasi illan tapahtumia 33-vuotias Heikki Aho.

Kolme Suomen mestaruutta ja lähes 250 liigaottelua sekä lukuisa määrä eri ikäluokkien maaotteluita on saldo, joka herättää kunnioitusta. Nyt kuitenkin on aika laittaa nappikset naulaan.

- Vielä on kuitenkin yksi panoksellinen peli, ja kyllähän mekin vielä mitalia hamuamme, toteaa Aho ennen uransa viimeistä liigapeliä, joka pelataan Maarianhaminassa.

Ilveksen murhetta syvensi vielä maalintekijä Lauri Ala-Myllymäen loukkantuminen toisella jaksolla. Alustavan analyysin mukaan hän joutuu jättämään väliin ensi viikonlopun huikean päätöskierroksen ottelun IFK Mariehamnia vastaan.

Siinä pelissä saatetaan juhlia Suomen mestareita.

Petri Aholaita

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat