Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu

Tuomas Aho jätti jäähyväiset – "On ollut hienot kaksi vuotta"

Tuomas Ahon ura Veikkausliigassa alkoi 17 vuotta takaperin. Maanantaina ”Skele” pelasi viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä.

urheilu
HIFK:n Tuomas Aho
AOP

Helsingin IFK:n meno Antti Muurisen alaisuudessa on ollut vakuuttavaa jalkapallon Veikkausliigassa. Maanantaina Kuopion Palloseuraa vastaan sarjapaikan kannalta tuiki tärkeät pisteet jäivät kuitenkin saamatta. KuPS oli vahvempi numeroin 2-0.

HIFK-toppari Tuomas Aholle ottelu oli viimeinen kotipeli. Veikkausliigaa HIFK:n lisäksi MYPA:ssa ja Helsingin Jalkapalloklubissa pelannut 35-vuotias Aho pelaa viimeisen pelinsä sunnuntaina vieraskentällä Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

- Edelleen on sarjapaikka omissa käsissä. Rovaniemeltä on miltei pakko tulla kolme pistettä. Inter pelaa PK:ta vastaan Vantaalla, joten todennäköisesti Inter sen pelin hoitaa, Aho laskeskeli.

- Toivottavasti tässä pysyy viikon verran kunnossa ja pääsee vielä Rovaniemelle mukaan reissuun. Olisihan se mahtavaa lopettaa kolmeen pisteeseen ja säilymiseen. Kotimatka lyhenisi kummasti.

Vaikka ottelu päättyi helsinkiläisten tappioon, muistivat IFK-kannattajat kaksi vuotta seurassa pelannutta Ahoa pelin jälkeen. "Skele, super-Skele" -laulu raikui kovaa pelin jälkeen Töölön Jalkapallostadionin pimentyneessä illassa.

- Se tuntui totta kai hienolta, että he muistivat. Toisaalta kun hävisimme, niin ei tuntunut oikein miltään, kun ei pystynyt antamaan niin sanotusti vastinetta rahoille. Olisi ollut paljon mukavampi huudattaa kolmen sarjapisteen ja sarjapaikan kanssa loistavia faneja, Aho harmitteli.

- Tuota Stadin Kingien meininkiä on tullut ihailtua jo silloin, kun IFK pelasi alemmissa divareissa. Nyt olen päässyt kokemaan sitä läheltä. On ollut hienot kaksi vuotta.

Siviilipuolella Ahon suunnitelmat ovat selvät, sillä Aho valmistui äskettäin Liikuntatieteiden maisteriksi, ja hän on tehnyt jo opettajan töitä. Lopettamispäätös ei ole vaikea.

- Täytyy kiittää Honsua (Jani Honkavaaraa) siitä, että hän soitti vielä vanhalle ja kokeneelle sotaratsulle ja pyysi mukaan. Honsu pelasti vielä tavallaan uran. Olisi ollut todella ikävää lopettaa siihen MYPAn kaatumiseen.

- Aikansa kutakin. Viisi vuotta on tullut käytyä koulua tässä jalkapallon rinnalla. On kiva lopettaa vielä kun pärjää. Tämä on oikea aika lopettaa.

Nykypelaajista Aho on pelannut eniten otteluita Veikkausliigassa (362). Toppari voitti urallaan kaksi SM-hopeaa sekä juhli kolmesti Suomen cupin voittoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat