1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestarien liiga

Peetun purkupallot: Leicester jatkaa historian tekemistä

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija Petri "Peetu" Pasanen laittaa taas yhteen Mestarien liigan ottelupäivän kohokohdat purkupalloissaan.

FC Kööpenhaminan Youssef Toutouh ja Leicesterin Danny Simpson Mestarien liigan ottelussa. Kuva: EPA

Leicester – satutarina jatkuu

Voitettuaan kolmannen ottelunsa yhtä monessa ottelussa tällä kaudella liittyi Leicester siihen harvalukuiseen joukkoon, joka on debyyttikaudellaan pystynyt nimenomaan kolme ensimmäistä otteluaan voittamaan. Edellinen oli Malaga neljä vuotta sitten ja muut (AC Milan, PSG ja Juventus) tekivät tempun 90-luvulla.

Ketut on käytännössä varma jatkaja G-lohkosta, ja he ovat minun papereissa varteenotettava ehdokas etenemään parikin pudotuspelikierrosta – jos arpa on vain suosiollinen. Puolustus on kunnossa, pelaajat sitoutuneita ja joukkue luo maalipaikkoja jokaisessa pelissä. Tätä joukkuetta ei haluta keväällä kohdata, se on varma!

Maailmanluokan pelastukset

Toisella kierroksella näimme kaksi aivan loistavaa torjuntaa maalivahdeilta. Ensin Leverkusenissa Tottenhamin Hugo Lloris osoitti liikkuvuuttaan ja sai pidettyä Hernandezin ohjauksen maalin edestä maaliviivan oikealla puolella. Tottenhamille tulos 0-0 merkitsi voitettua pistettä ja se saattaa joulukuussa olla kullanarvoinen.

Leicesterissa FC Kööpenhamina loi aivan ottelun lopussa parhaan maalipaikkansa, kun Federico Santander syötti poikkeuksellisesti hieman taaksepäin ja Andreas Cornelius pääsi alle 10 metristä ampumaan kohti maalia. Kasper Schmeichel oli jo matkalla vasempaan kulmaan, mutta venyi käsittämättömän hienosti vastakkaiseen alanurkkaan ja pysäytti pallon. Isänsä jalanjäljillä ja mahdollisesti vielä enemmän.

”Rakensimme muurin ja se ei vuoda” -tarkistus

Juventus on kolmen pelin jälkeen päästämättä maaliakaan ja kyllä, joukkue peluuttaa alhaalla kolmen linjaa. Tosin vakiokasvoista Giorgio Chiellinin tilalla esiintyi tiistaina Patrice Evra. Alkulohko on italialaisille selvää kauraa, kevään pelejä odotellaan jo.

Atletico Madrid on ottanut kolme 1-0 -voittoa! Jos nämä espanjalaiset pääsevät johtoon ottelussa, se on goodbye! Diego Simeone osaa kääntää edellisvuoden finaalipettymyksen voimavaraksi ja se on taikaa helmikuusta eteenpäin.

Leo Messi

Barcelona-Manchester City 4-0. Messi 3 kaappia ja 1 maalisyöttö. Ei kai siitä muuta tarvitse sanoa.

Peetu Pasanen