Suora

  • Urheiluruutu

Riikka Lehtosen ura jatkuu - tähtäimessä jo ensi kesän MM-kisat

Riikka Lehtonen ilmoitti Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa jatkavansa pelaamista, konkarin urakointia ensi vuoden maailmankiertueella helpottaa Taru Lahden lisäksi Anniina Parkkinen.

beach volley
Riikka Lehtonen ja Taru Lahti
YLE

Syksyn pohdintajakso toi lisävarmuutta Riikka Lehtosen päätökseen. Peliura jatkuu beach volley -areenoilla, yhdessä Taru Lahden ja Anniina Parkkisen kanssa.

- Tuntui, että enhän minä voi tähän lopettaa. Olimme voittaneet Tarun kanssa tosi kovia pareja, enkä ole koskaan pelannut MM-kisoissa. Viimeksi olimme toisella varasijalla, mutta putosimme ensimmäisinä kisoista, Lehtonen perusteli Yle Urheilun haastattelussa.

Lehtonen ilmoitti päätöksestään Puoli seitsemän -ohjelmassa. Lehtonen on pelannut ammatikseen lentopalloa ja beach volleyta 18 vuotta. Nyt mittava ura jatkuu siis vähintään ensi vuoden MM-kisoihin.

- Lähinnä pohdin sitä, että nyt on pohjat tehty ja tiedän tarkkaan, mitä tarkoittaa pelata ammattilaisena beach volleyta. Tukiverkko on olemassa, tiedämme, kuinka koko paletti toimii, Lehtonen jatkoi.

Kolmikon valmentajana jatkaa Kai Liukkonen. Lehtosen mukaan Parkkisen liittymisellä porukkaan oli suuri merkitys.

- Nyt ehdin palautua turnauksista kunnolla. Ennen Rion olympiakisoja pelasimme noin 15 maailmankiertueen osakilpailua. Nyt voi olla, että Parkkiselle tulee meistä eniten turnauksia.

Lehtonen pohti raskaan viime kauden jälkeen uransa lopettamista. Karsiutuminen Rion turnauksesta oli valtava pettymys.

Alkusyksystä hän sai houkuttelevan tarjouksen Puolan pääsarjasta, mutta paluu lentopallokentille ei houkutellut 37-vuotiasta konkaria.

Ensi kesän MM-kisat pelataan heinä-elokuussa Wienissä. Siellä Lehtosen parina pelaisi vain Lahti, sillä Parkkisen rankingpisteet eivät vielä riitä MM-turnaukseen.

Viime kaudella pari Lehtonen-Lahti sijoittui viidesti Grand Slam -turnauksessa yhdeksänneksi. Maailmankiertueen Open-turnauksissa kaksikko ylsi parhaimmillaan kakkoseksi. Lisäksi Lehtosen ja Lahden palkintopotti kasvoi noin 30 000 euroon kaudella 2016.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat