Suora

  • Urheiluruutu

UFC:ssä Niinimäen kaatanut ruotsalaisässä haastaa Salovaaran

Joni Salovaara ja Niklas Bäckström kohtaavat CAGE37-tapahtuman pääottelussa Helsingissä marraskuussa.

urheilu
Joni Salovaara
Joni Salovaaralla on kova haaste edessä.Yle

Joni Salovaara kohtaa marraskuun 26. päivänä CAGE 37 -tapahtuman pääottelussa Helsingin Kulttuuritalolla ruotsalaisen UFC-veteraani Niklas Bäckströmin. Alunperin tapahtuman pääotteluun kaavailtu Janne Elonen-Kulmala on joutunut vetäytymään tapahtumasta loukkaantumisen vuoksi.

Jo vuonna 2009 ammattilaiseksi siirtynyt Pohjois-Euroopan kokeneimpiin ja menestyneimpiin vapaaottelijoihin lukeutuva Salovaara on otellut pian yhdeksänvuotisella urallaan yhteensä 26 ammattilaisottelua. Kaksi edellistä otteluaan näyttävästi teknisellä tyrmäyksellä voittanut Salovaara otteli edellisen kerran syyskuussa CAGE 36 tapahtuman toisessa pääottelussa moninkertaista brasilialaisen ju-jutsun maailmanmestari Rafael Domingosia vastaan. Salovaara lähtee nyt tavoittelemaan 17:ttä voittoaan.

Niinikään Pohjois-Euroopan kärkiottelijoihin lukeutuva Niklas Bäckström on jäänyt suomalaisyleisön mieliin kuristamalla Tom Niinimäen UFC-ottelussa vuonna 2014. Myös Bäckströmin ammattilaisura alkoi vuonna 2009 ja ottelusaldo sisältää 10 voittoa, joista miltei kaikki ovat tulleet tyrmäyksin tai lopetuksin. Kaksi edellistä otteluaan Bäckström on voittanut ensimmäisen erän kuristuksilla.

- Tämä matsi on ollut mielessä jo vuosia ja on ollut selvää, että jossain vaiheessa tiemme kohtaavat. Bäckström on lopetushakuinen, ulottuva ja erittäin taitava ottelija. Tällä tasolla oteltaessa kenelläkään ei tietenkään voikaan olla selviä heikkouksia. Ottelupäivänä minun täytyy vaan olla tietyissä asioissa parempi. Vaikka Bäckström harjoittelee Tukholmassa maineikkaalla Allstars-salilla missä kaikki on hienoa Ameriikkaa, niin luotan vahvasti omaan lajitaitoon ja kykyyn otella paremmin. Matsi tulee olemaan kaikkea muuta kuin läpihuutohomma vaikka Nikke ehkä niin ajatteleekin, Salovaara arvioi tulevaa ottelua.

- Nostan Salovaaralle hattua, että uskalsi suostua matsiin minua vastaan. Hänellä on selvästi munaa enemmän kuin suurimmalla osalla UFC:n ulkopuolella ottelevista jätkistä. Harmi, että hänen täytyy silti hävitä. Hänelle on tarjottu matsia minua vastaan joskus aiemmin Ruotsissa, mutta olen tyytäväinen, että hän suostui nyt ottelemaan Suomessa. Käy se minulle näinkin, tulen metsästämään sinut kotimaahasi. Nautin Suomessa ottelemisesta, koska siellä on kunnioittava ja hienosti mukana elävä yleisö, Bäckström totesi.

Lähde: CAGE 37-tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat