Suora

  • Urheiluruutu

Anna-Julia Kontio palasi julkisuuteen - useita vaihtoehtoja uran jatkolle

Suomen esteratsastustähti kertoi pari viikkoa sitten yllättäen keskeyttävänsä uransa. Helsinki Horse show’n piti jäädä väliin ensimmäistä kertaa 14 vuoteen, mutta Kontio nähdään sittenkin mukana lajin suurtapahtumassa.

urheilu
Anna-Julia Kontio ja valmennettava Emma Tallberg Helsinki Horse showssa 21.10.16
Anna-Julia Kontio ja valmennettava Emma Tallberg Helsinki Horse showssa.SRL/Sonja Holma

Anna-Julia Kontio asteli julkisuuteen Helsinki Horse show’n kisaviikonlopun alla. Vaikka suurimmat pölyt ja spekulaatiot nuoren tähden uran yllättävästä käänteestä ovat jo laskeutuneet, oli Kontion äänessä aimo annos haikeutta tutulla areenalla.

- Totta kai olisi kiva olla täällä nimenomaan ratsastamassa. Tämä paikka on minulle kuin koti. Tilanne on nyt tämä ja se pitää vain hyväksyä, pyöritteli Kontio Yle Urheilun haastattelussa.

Kontion mukaan ura keskeytyi henkilökohtaisista syistä ja elämäntilanteen muutoksen takia. Kontio asui ja harjoitteli Sveitsissä yhdessä huippuratsastaja Martin Fuchsin kanssa.

- Muutin pois Sveitsistä. Ratsastus on fyysisesti hyvin sitova laji ja muuton takia jouduin jättämään treenipaikan ja hevoset Sveitsiin.

- Kaikki tietävät, että hevoset ovat tässä lajissa välttämättömiä kilpakumppaneita ja koska ne eivät ole omassa omistuksessani, sen takia urani on nyt katkolla, Kontio kertoi.

Kokonaan lahjakas ratsastaja ei ole kuitenkaan haaveita urheilijan urasta hylännyt, vaikka uusien hevosten etsiminen ei ole helppoa.

- Hevosten kanssa tehdään niin hirvittävän pitkään töitä. On minulle jonkin verran työtarjouksia tullut ja puhetta mahdollisuudesta hankkia huippuhevosia käyttööni.

Helsinki Horse show'n piti siis jäädä väliin, mutta Kontio päätti perjantaina toisin. Hänet nähdään viikonlopun aikana Emma Tallbergin valmentajana ja apuna nuoren ratsastajan uran ensimmäisessä viiden tähden kilpailussa.

- Tykkään valmentamisesta ja mahdollisesti saatan jatkaa sitäkin, Kontio paljastaa.

- Valmentaminen on palkitsevaa, mutta toisaalta olen sitä ihmistyyppiä, että haluan tehdä asiat kunnolla. Tällä hetkellä etenen siis askel kerrallaan ja katson mihin tie vie. Itseäni kuunnellen menen eteenpäin.

Helsinki International Horse Show lauantaina TV2:ssa kello 14.30 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat