Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Winnipeg luovutti Selänteelle kaupungin avaimen - "Teemu on yhtä mahtava ihmisenä kuin jääkiekon pelaajana"

Teemu Selännettä muistettiin lähestyvän NHL Heritage Classic -tapahtuman alla.

urheilu
Teemu Selänne
Tomi Hänninen

NHL:n tulokasennätys 76 maalilla ja yhteensä 147 osumaa neljän kauden aikana. Sellaisella suorituksella voi saada kaupungin avaimet Winnipegissä.

Pohjois-Amerikan kiekkoliigan Heritage Classic -tapahtumaan saapunutta Teemu Selännettä kunnioitettiin seremonialla perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lauantaina pelattavassa näytösottelussa Selänne pelaa Jetsin entisten tähtien joukkueessa Edmonton Oilersin veteraaneja vastaan.

- Winnipeg on aina ollut erityinen paikka minulle. Muistan ikuisesti, miten avoimen vastaanoton sain faneilta Winnipegissä. En tiennyt aikanaan mitä odottaa, miten paljon aikaa menisi uuden kielen, kaupungin ja joukkueen oppimiseen. Mutta aika nopeasti tajusin, että voisin menestyä, Selänne sanoo NHL:n verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).

Selänne on edelleen vahva osa kanadalaiskaupungin kiekkohistoriaa. Winnipegin pormestarin Brian Bowmanin mukaan Selänne on ollut kaupungin ja pelin lähettiläs maailmalla.

- Erityisen hänestä tekee se, että Teemu on yhtä mahtava ihmisenä kuin jääkiekon pelaajanakin. Hänellä on aina aikaa faneille, nimikirjoituksille ja hyväntekeväisyydelle.

- Teemu on osa kiekkokulttuuria, joka sitoo winnipegiläiset ja kiekkopatriootit yhteen. Winnipegiläiset avasivat sydämensä Teemulle, kun hän saapui tänne ja hän syleili kaupunkia.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat