Suora

  • Paavo Nurmi Games
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Antti Tyrväiselle 12 ottelun pelikielto

Pelicansin Antti Tyrväinen on pelikiellossa 26. marraskuuta asti. Katso Tyrväisen taklaus kuvaa klikkaamalla.

urheilu
Petri Matikainen kuvassa
Katso Antti Tyrväisen taklaus kuvaa klikkaamalla.

Liigan kurinpitoryhmä on määrännyt Pelicansin Antti Tyrväiselle 12 ottelun pelikiellon torstain HPK - Pelicans -ottelun tapahtumista.

Tyrväinen on pelikiellossa Pelicansin 12 seuraavassa ottelussa 26.11. asti.

Tyrväinen taklasi rajusti HPK:n Joonas Lehtivuorta päähän. Tapaus herätti laajaa huomiota ja Tyrväisen taklaus tuomittiin yleisesti. Pelicansin valmentaja Petri Matikainen puolusti Tyrväistä ja sanoi taklauksen olleen puhdas.

- Tyrväinen tulee tilanteeseen maalin toiselta puolelta erittäin kovalla vauhdilla ja suorittaa taklauksen voimakkaasti ponnistaen. Taklaus kohdistuu Lehtivuorta päähän. Kurinpitoryhmä toteaa, että jääkiekkoon kuuluvat myös kovat ja sääntöjenmukaiset taklaukset, mutta myös vastustajan kunnioitus. Tyrväisellä on ollut riittävästi aikaa päättää, miten taklauksen suorittaa. Tyrväinen on osoittanut sääntöjen vastaisella taklauksella tilanteessa täydellistä vastustajan kunnioituksen puutetta, liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi totesi liigan sivuilla julkaistussa videossa.

Tyrväisen 12 ottelun pelikielto nousee SM-liigan kaikkien aikojen listalla jaetulle viidennelle sijalle. Kaikkien aikojen pisin pelikielto on Ari Lähteenmäen 27 ottelun panna vuodelta 1986. Tyrväisen viime kaudella saama yhdeksän ottelun pelikielto pääsi sekin silloin kymmenen pisimmän listalle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat