Veikkausliigan mestari ratkeaa tänään – seuraa näitä asioita päätöskierroksella

Jalkapallon Veikkausliigan viimeisellä kierroksella riittää jännitettävää. Ottelut pyörähtävät käyntiin kello sunnuntaina 15.

Voittaako SJK:n Roope Riski Veikkausliigan maalikuninkuuden? Kuva: All Over Press

Jalkapallon Veikkausliigan päätöskierroksella riittää panoksia. Suurin huomio kiinnittyy mestaruustaisteluun, mutta sunnuntaina taistellaan myös europelipaikoista sekä liigakarsintojen välttämisestä.

Näitä asioita päätöskierroksella kannattaa seurata

Mestaruustaistelu
Suomen mestaruudesta taistelee vielä kolme joukkuetta. IFK Mariehamn johtaa sarjaa 58 pisteellä, HJK:lla pisteitä on 57 ja SJK:lla 56. Maarianhaminassa vieraaksi saapuu sarjavitonen Ilves. HJK ja SJK kohtaavat Helsingissä.

Kamppailu paikasta Eurooppaan
Veikkausliigan voittaja saa paikan Mestarien liigan karsintoihin. Myös yksi paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa on auki. Neljäntenä oleva Vaasan Palloseura (53 pistettä) ja viidentenä oleva Tampereen Ilves (52) taistelevat paikasta eurokentille. Ilves voi voitolla IFK Mariehamnista sekä sekoittaa mestaruustaistelua että nousta eurokentille. VPS:llä tosin on kaikki omissa käsissä, voitto kotiottelusta FC Lahtea vastaan vie vaasalaiset Eurooppaan.

Karsintataistelu
Pitkään on ollut selvää, että PK-35 Vantaa on sarjajumbo, joka putoaa suoraan Ykköseen. Liigakarsintoihin TPS:ää vastaan joutuu FC Inter, Helsingin IFK tai PS Kemi. Inter on tällä hetkellä karsijan paikalla 32 pisteellä, mutta HIFK on vain pisteen edellä. Päätöskierroksella Shefki Kuqin Inter matkaa Kuqin entisen seuran PK-35:n vieraaksi. HIFK päättää kautensa Rovaniemellä RoPSin vieraana. Yhdeksäntenä 35 pisteellä majaileva PS Kemi joutuu karsintaan jos se häviää KuPSille ja HIFK sekä FC Inter voittavat. Tällöin Inter ja Kemi ovat tasapisteissä, mutta Interillä on parempi maaliero.

Maalikuninkuus
Kuka voittaa maalikuninkuuden? Pörssikärjessä on tällä hetkellä 17 maalia tehnyt SJK:n Roope Riski. 16 maalin Njazi Kuqi (FC Inter) ja Alfredo Morelos (HJK) hengittävät niskaan. Kolmikosta helpoin vastus on Kuqilla, kun Inter kohtaa PK-35 Vantaan. Viime maanantaina PK-35 Vantaa pääsi SJK:ta vastaan viisi maalia. Morelos ja Riski kohtaavat toisensa kärkikamppailussa Helsingissä.

Veikkausliigan päätöskierros Yle Puheen taajuudella sunnuntaina 23.10. kello 14.30 alkaen. Veikkausliigan sarjataulukkoon pääset tästä.