Shefki Kuqi keräsi kierroksia Ylen haastattelussa – ”Täällä tulee niin paljon p**kaa niskaan!”

Interin kohtalo karsijanpaikalla sinetöityi sarjajumbo PK-35:n käsissä. Shefki Kuqi on valmentanut tällä kaudella molempia joukkueita.

Kuva: Tomi Hänninen

Turkulaisella Interillä on viimeisellä kierroksella mahdollisuus nostaa sijoitustaan pois karsijan paikalta, mutta sarjajumbo PK-35 voitti kotonaan 2-1. Shefki Kuqin valmentama Inter kohtaa karsinnoissa toisen turkulaisjoukkueen TPS:n.

Yle Urheilun Petri Viljasen haastattelusa Kuqi esiintyi ensimmäiset minuutin rauhallisena ja analyyttisenä.

- Kaikki luulivat, että tämä oli helppo peli. Meillä oli paikkamme. Minulla oli sellainen tunne, että tämä ei ole niin yksinkertaista, mitä moni ajatteli. Mutta tämä on jalkapalloa, totesi Kuqi ottelun jälkeen.

Kuqi siirtyi myrskyisästi kesken kauden PK-35:stä Interiin. Kun puheeksi tuli Kuqin vanhan seuran PK-35:n putoaminen Veikkausliigasta, alkoi Kuqi keräämään kierroksia.

Mitä ajatuksia sinulle tutun seuran putoaminen herättää?

- Ei yhtään mitään. Ei minua oikeastaan kiinnosta. Ainut asia, joka minua kiinnostaa, on uuden joukkueeni tulevat pelit.

- Sen voin sanoa, että täällä (Vantaalla) olen tehnyt jotain. Minä sentään pidin tämän seuran kasassa. Olen tuonut enemmän kuin mitä moni luulee.

- Sekin minun pitää mainita, että minä olen se, joka nosti tämän seuran Veikkausliigaan. Minä en saanut yhtään mitään, mutta muut saavat bonuksia siitä, että nostin joukkueen. Ja täällä tulee niin paljon p**skaa niskaan!

Jos Inter putoaa, puhutaan, että Shefki Kuqi oli se mies, joka pudotti kaksi joukkuetta Veikkausliigasta. Eli sinullakin on Turun peleissä aika paljon panosta.

- Ihmiset unohtavat, että olen jättänyt tämän seuran jo muutama kuukausi sitten. Eihän PK minun käsissäni ole loppukaudesta ollut. Onhan niillä ollut mahdollisuus tehdä jotain ja pitää seura Veikkausliigassa. Eikä tämä ole vielä (Interin osalta) ohi. Eihän kaikki voi minua syyttää PK:n tilanteesta. Täällä on muitakin ihmisiä. Mutta se on Shefki ja sitä on helppo puukottaa.

Petri Viljanen