KuPS:n Pennanen hyvästeli kotiyleisön

KuPS voitti kauden päätösottelussaan PS Kemin 1-0 Kuopiossa. Tappiosta huolimatta kemiläiset säilyttivät sarjapaikkansa. KuPS-kapteeni Petteri Pennanen hyvästeli kotiyleisön.

Petteri Pennanen. Kuva: Kari Salmela.

Illan ainokaisen maalin laukoi Salami, jolle maali oli kauden 14. Tällä maalimäärällä Salami teki KuPS:ssa liigakauden maaliennätyksen.

Ottelun tunteikkain hetki tuli toisella puoliajalla kun Petteri Pennanen tuli vaihtoon ja samalla hyvästeli kotiyleisön, joka kiitti Pennasta seisaaltaan taputtaen.

KuPS-kapteenilla on sopimus viittä vaille valmiina johonkin ulkolaiseen seuraan. Pennanen ei vielä paljasta mihin.

- Sen aika tulee kyllä.

- Omat asiat on jo sovittu muualle. Lääkärintarkastukset on tehty. Jos nyt jotenkin homma vielä kaatuisi niin se olisi kyllä sitten....

Ottelun loputtua oli vielä vuorossa tunteikas fanikatsomon hyvästely.

- Oli tunteikas hetki. Iso kiitos kannattajille, että ovat ottaneet noin hyvin vastaan, vaikka muualla tuli käytyäkin sanoi Pennanen viitaten Hollannin, Turun ja Rovaniemen vuosiin.

Pennanen kirjoitti ennen peliä, kun tieto hänen siirrostaan tuli, että "Mies voi lähteä KuPS:sta, mutta KuPS ei koskaan miehestä".

- Tämä on kuitenkin minun kotiseura ja rakas seura. On nämä aina vaikeita päätöksiä.

- Toki seura pysyy, ei tämä tästä mihinkään häviä. Aina tänne varmaan on tervetullut takaisin, sanoi Pennanen.

Se syyskuun käännekohta

KuPS:n allku tällä kaudella liigassa oli sysimusta. Myöhään koottu joukkue ei saanut peliän pakettiin kuin vasta toukokussa.

- Alkukausi oli vaikea, menetettiin paljon pisteitä. Saatiin kuitenkin peli kuntoon ja otettiin pisteitä ja noustiin pelaamaan mitalista, sanoi Pennanen.

- Sitten tuli väärään paikkaan tappiot Ilvekselle ja perään SJK:lle syyskuussa. Se oli sellainen vedenjakaja tällä kaudella.

-Ne pelit häviittin. Kun on tasainen sarja niin nopeasti tippuu ulos silloin.

-Sinänsä harmittavaa, mutta ei tässä mitään jossiteltavaa jäänyt, päätti Pennanen.

PS Kemillä helpotti

Kemiläisillä oli siis Kuopiosta tuomisina nolla pistettä, mutta kun HFK pelasi Rovaniemellä tasan RoPS:n kanssa ja Interi hävisi Vantaalla PK 35:lle, tiesi se sitä, että PS Kemi välttyi karstintaotteluista. Sarjapaikka säilyi.

PS Kemin Joona Veteli ei riemusta hypähdellyt tappion jälkeen, mutta oli tyytyväinen sarjapaikan sälymisestä.

- Onneksi nuo tulokset menivät näin meidän kannalta, että ei tarvitse mennä enää karsintoihin.

- Ei haluttaisi lopettaa kautta niin että putoaa Veikkausliigasta. Viime kaudella Jarossa pudottiin suoraan. Se ei ollut kovin mukavaa.

Ykkösestä noussut PS Kemi lähti Veikkausliigakauteen kovin odotuksin. Loppua kohden meno kuitenkin hiipui.

- Alkukausi pelattiin ihan hyvin. Sitten tuli loppukaudesta paljon voitottomia pelejä, loppukausi oli huono, alkukausi hyvä, tiivisti Veteli.

Kari Salmela