1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Klubipäädyn ele liikutti viimeisen HJK-pelinsä pelannutta kapteenia: "Siellä mä tulen olemaan mukana huutamassa"

Sebastian Sorsan menestyksekäs ura HJK:ssa päättyi hopeamitaliin. Klubipäädyn kannattajat kiittivät HJK-kapteenia lauluin ja kannatuslakanoin Sorsan uran viimeisessä sinivalkoraitapaidassa pelatussa ottelussa.

Sebastian Sorsa pelasi viimeisen ottelunsa HJK:ssa sunnuntain päätöskierroksellla. Kuva: Tomi Hänninen

Helsingin Jalkapalloklubi jäi 0-0-tasapeliin Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa Veikkausliigan päätöskierroksella. Tulos oli mestaruuden kannalta lopulta merkityksetön, kun kärjestä viimeiselle kierrokselle lähtenyt IFK Mariehamn kaatoi Ilveksen 2-1 ja pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Helsinkiläiset pokkasivat hopeamitalit ja seinäjokiset pronssia.

HJK-kapteeni Sebastian Sorsalle sunnuntain peli merkitsi pitkän aikakauden päättymistä. Sorsa pelasi Klubissa vuodesta 2004 lähtien lukuun ottamatta lyhyttä vuosien 2008-2009 Leedsin ja Hamiltonin keikkaa.

- Se on ollu sellainen aika, jonka aikana kasvoin täällä aikuiseksi ja siksi Sebastianiksi, joka olen. Se on antanut minulle niin paljon, ettei sitä voi yksittäisessä haastattelussa kuvailla, Sorsa sanoi liikuttuneena.

Klubipäädyn kannattajaryhmä oli laatinut Sorsalle kiitoslakanan kapteenin vuosista HJK:ssa. Pääty lauloi Sorsan nimeä komeasti ennen ottelun alkua.

- Ihan tosi upeeta. Pääsin sinne mukaan vähän rummuttelemaankin. Siellä mä tulen olemaan varmaan jatkossa mukana huutamassa. Lämmittää sydäntä, iso kiitos, kannattajien sekaan ottelun jälkeen kiivennyt Sorsa kiitteli.

Sorsa oli ottelun jälkeen liikuttunut, mutta kyyneliä Klubi-ikoni ei haastattelussa vuodattanut.

- Olin niin latautunut tähän matsiin ja halusin pelata hyvin, joten se ei välttämättä niin näy naamasta. Kyllä ne roskat ovat olleet silmässä jo kotona tänään. Piti koota itsensä peliin. Saatiin tasuri aikaiseksi, mutta voittokaan ei olisi riittänyt. Tämä vuosi oli tällainen, mutta jos ajatellaan tätä koko jaksoa HJK:ssa niin onhan se iloista aikaa ollut.

Sorsa voitti HJK:ssa kuusi Suomen mestaruutta ja pelasi muun muassa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

- Onhan tunnelmat haikeat. Tämä on minulle koti, ja nyt se koti pitää jättää. Se on haikea paikka.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.