1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Onko Lehkosuolla Riihilahden luottamus toisen mestaruudettoman kauden jälkeen? - "Emme keskustele mediassa henkilöstöasioista"

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti ei ollut tyytyväinen hopeamitaliin, mutta ei keskustele mediassa henkilöstöasioista. Ensi kaudelle toimitusjohtaja haluaa kuitenkin pelillisesti paremman HJK:n.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti. Kuva: Tomi Hänninen

Helsingin Jalkapalloklubin kausi päättyi toista kertaa peräkkäin pettymykseen. Viime syksynä mestaruuspatsasta saunotti SJK, sunnuntaina Ilveksen 2-1 voittanut IFK Mariehamn kruunattiin Suomen parhaaksi. HJK säilytti SJK-tasapelin myötä sentään hopeasijansa.

Se ei toimitusjohtaja Aki Riihilahtea tyydytä.

- No, eihän se hyvä ole. Me tähdättiin kultaan ja se kuuluu HJK:hon että pitää voittaa. Tänä vuonna sitä ei saavutettu ja on ison kokonaisarvion paikka, miksi sitä ei saavutettu.

HJK jäi ilman mestaruutta jo toista kertaa päävalmentaja Mika Lehkosuon alaisuudessa. Nauttiiko Lehkosuo yhä toimitusjohtajan luottamusta?

- Sehän menee niin, että me emme koskaan neuvottele mediassa henkilöstöasioista, oli hyvät tai huonot ajat. Joka vuosi teemme yön yli nukuttuamme selkeät analyysit siitä, mitä on tapahtunut, mitä pitää tapahtua ja mihin ollaan menossa. Se on kokonaisarviointia joka osa-alueella. Kaikki key positionit (avainroolit) arvioidaan HJK:ssa joka kauden jälkeen.

HJK:n tulevaisuutta ajatellen toinen peräkkäinen mestaruudetta jääminen ei kuitenkaan ole katastrofi. Riihilahti ei vielä erittele tarkemmin, mikä kaudessa meni pieleen.

- Se on monisäikeinen juttu. Koko seuran tilanne on hyvä. Meillä on rakenteet ja muut kohdallaan. Meidän tilanne jatkoa ajatellen näyttää hyvältä. Totta kai kun mennään tunteella: meidän pitää voittaa mestaruus ja me ei sitä tehty. Se on iso pettymys.

Ensi kaudelle Riihilahti kaipaa pelillistä muutosta.

- Me satsaamme ensi vuoteen. Meidän pitää olla pelillisesti parempia, Riihilahti sanoo.

- Ei mitään selittelyjä. Onnittelut IFK Mariehamnille. He olivat parempia.