Turussa alkaa kiihkeä liigakarsinta - "Emme ole sotajalalla kentän ulkopuolella"

Turkulaisseurat TPS ja FC Inter kohtaavat Veikkausliigan ligakarsinnoissa keskiviikkona ja lauantaina.

Mikko Hyyrynen ja Henri Lehtonen.

Veikkausliigan liigakarsinnat ovat tänä vuonna erityisen mielenkiintoiset, kun vastakkain on kaksi turkulaisjoukkuetta TPS ja FC Inter. FC Inter oli Veikkausliigassa toiseksi viimeinen, TPS puolestaan sijoittui toiseksi Ykkösessä. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona, toinen lauantaina.

- Fiilikset ovat odottavat. Emme ole sotajalalla kentän ulkopuolella. Matsissa laitetaan kaikki likoon ja katsotaan mitä tulee, TPS:n kokenut Mikko Hyyrynen sanoi.

- Pääsemme pelaamaan paineettomasti ja mittaamaan tasoamme.

Hyyrynen aloitti TPS:n juniorivalmennuspäällikkönä ja toimii myös edustusjoukkueessa apuvalmentajana ja fyysisenä valmentajana. Peliurakin kuitenkin jatkuu edelleen. Keskiviikkona hyökkääjänä pelaava Hyyrynen yrittää yllättää Interin puolustuksen.

- Siellä on tasokkaita ja nimekkäitä kavereita. Katsotaan miten pääsemme joukkueena sitä murtamaan.

Mikä on liigajoukkueen ja Ykkösen joukkueen ero?

- Voihan siinä olla laatueroa, mutta yksittäiset pelit ratkeavat paljon henkisiin voimavaroihin

Interiltä puuttui yhtenäisyyttä

Interin materiaalilla ei olisi pitänyt joutua karsintaan, mutta niin vain kävi.

- Se on varmaan monen asian summa, mutta jos lyhyesti tiivistää, niin ehkä joukkue ei ole ollut koko kautta niin yhtenäinen, Interin Henri Lehtonen sanoi.

Interin valmentaja Shefki Kuqi herättää aina paljon tunteita. Lehtonen tulee Kuqin kanssa hyvin toimeen, mutta osa ongelmasta voi olla sekin, että kaikki eivät tule.

- Saattaa hyvin olla. Voin puhua vain omasta puolestani. Kaikki ihmiset eivät tule kaikkien kanssa toimeen, se on ihan normaalia.