CAS tuplasi kilpailukiellon – kenialaismaratoonarille neljän vuoden panna

yleisurheilu
Rita Jeptoo
Rita JeptooEPA

Kenialaismaratoonari Rita Jeptoo sai syyskuussa 2014 Kenian yleisurheiluliitolta kahden vuoden kilpailukiellon jäätyään kiinni kielletyn epo-hormonin käytöstä. Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kilpailukiellon pituuteen ja valitti asiasta Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS).

CAS löysi tutkinnassa raskauttavia todisteita siitä, että Jeptoo on käyttänyt epoa suunnitelmallisesti, ja tuplasi Kenian yleisurheiluliiton antaman kilpailukiellon neljään vuoteen. CAS:n mukaan Jeptoon käytös oli petollista, harhauttavaa sekä jarruttavaa koko tutkinnan ajan.

35-vuotiaan Jeptoon alkuperäinen kilpailukielto olisi päättynyt tulevana sunnuntaina, mutta nyt sitä jatketaan lokakuun loppuun 2018 asti. Juoksijan tulokset mitätöidään 17. huhtikuuta 2014 lähtien, joten hän menettää muun muassa vuoden 2014 Bostonin maratonin voiton.

Jeptoo on jo menettänyt vuoden 2014 Chicagon maratonin voiton. Hänen nimissään on kuitenkin Boston ja Chicago maratonin voitot vuodelta 2013.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat