1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kiistasta toiseen kulkeva Helenius heittänyt Chisoran kanssa huulta tulevasta – entinen promoottori saa olla varuillaan

Robert Helenius kohtaa joulukuussa järjestettävässä nyrkkeilyillassa argentiinalaisen vastustajan. Ottelu on tärkeä Heleniuksen uran kannalta.

Kuva: Tomi Hänninen

Vaikuttava rivi suomalaisia nyrkkeilytähtiä istuu vakavailmeisinä pitkän pöydän takana. Kyse on joulukuussa järjestettävän ammattinyrkkeilyillan tiedotustilaisuudesta, jossa areenalle astelee niin Robert Helenius, Edis Tatli, Eva Wahlström kuin myös Niklas Räsänen.

Heistä Helenius on mies, joka tuntuu liikkuvan myrskystä toiseen. Vuosia jatkunut kiista Sauerland-tallin kanssa on nyt saatu päätökseen, mutta samaan aikaan miehen entinen promoottori Kalle Keskinen on syyttänyt ahvenanmaalaista sopimusrikkomuksesta.

– Totta kai se on helpottavaa. En osannut ajatella, että se rassaa niin paljon pääkoppaa. Kun käräjäpaperit tulee kotiin, niin se stressaa harjoittelua ja perhettä. Nyt on sovittu Sauerlandin kanssa, eikä kukaan haasta ketään mistään. Toimin nyt vapaana agenttina.

– Kalle ei saanut sopimusta minun kanssani, ja toki bisneksessä voi suuttua. Sopimusrikkomuksesta en olisi niin varma hänen puoleltaan, se on aika kova sana medialle. Voin sanoa Kallelle, että olisi vähän varuillaan, Helenius lataa.

Helenius ja Sauerland pyrkivät nyt saamaan Suomeen raskaansarjan MM-ottelun. Ensi vuodelle on luvassa todennäköisesti kaksi ottelua. Julkisuudessa on vihjailtu Robert Heleniuksen ja Dereck Chisoran kohtaamisesta. (siirryt toiseen palveluun) Kaksikko kohtasi vuonna 2011 Heleniuksen voittoon päättyneessä ottelussa.

Ovatko Helenius ja Sauerlandin leivissä oleva Chisora sitten keskustelleet mahdollisesta tulevasta ottelusta?

– Kyllä siitä jotain huulta on heitetty. En lähde sanomaan sen enempää. Seuraavalle vuodelle suunnitellaan yhteistyötä, Chisora on heidän nyrkkeilijä. En lähde siitä sen enempää puhumaan, nyt keskittyminen on tulevassa illassa.

Uran jatkon kannalta 32-vuotiaan Heleniuksen on kaadettava yhä kovempia vastustajia, sillä MM-titteliunelma elää yhä.

–  Kyllähän se on jännittävä tilanne, nyt kun Tyson Furylta meni vyöt. Raskaassa sarjassa liikkuu todella paljon osia tällä hetkellä. Se avaa paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa ja tuo jännittäviä otteluita, pohtii Helenius tulevaisuuttaan.

Helenius kaatoi syyskuussa Konstantin Airichin ja joulukuussa vastaan astelee argentiinalainen Gonzalo Omar Basile.

– Basile on iso tatuoitu, todella kokenut kaveri. Hän on kovalyöntinen, nopeakätinen ja ottelusta tulee kova. Pitää valmistautua kaikkeen, ja kehässä on oltava varuillaan. Sanon aina, että pidän vasemmalla loitolla ja oikealla räjäytän. Tällä kertaa vastustaja on niin iso, että pitää muuttaa strategiaa.

– Odotan matsia suurella mielenkiinnolla.