Espoo United vapauttaa Valavuoren tehtävistään

Espoo United on purkanut Aleksi Valavuoren työsopimuksen. Valavuoren työvelvoitteet päättyvät välittömästi.

urheilu
Aleksi Valavuori
Tomi Hänninen

Espoo United kertoo verkkosivuillaan vapauttaneensa Aleksi Valavuoren tehtävistään. Seuran verkkosivuilla todetaan seuraavaa:

"Espoo United jatkaa työtä nuoriso-ja huippu-urheilun parissa, luodakseen parhaat mahdolliset olosuhteet nuorille urheilijoille kehittyä aina ammattiurheilijoiksi asti. Näihin olosuhteisiin kuuluu myös turvallinen yhteisö, jossa nuori urheilija saa olla oma itsensä. Myös seuran työntekijät ovat osa tätä yhteisöä.

Olemme aloittaneet uuden urheilutoimenjohtajan rekrytoinnin, jonka vastuualueena tulee olemaan Espoo Unitedin koripallojoukkueet."

Valavuoren ympärillä alkoi kuohua, kun hän otti tiistai-iltana Twitterissä kantaa Lidlin mainoskampanjasta syntyneeseen kohuun.

Valavuori pyysi kohua anteeksi ja selitti vastaustaan huonoksi vitsiksi.

Seuraavaksi hän kertoi tekstin olleen suora lainaus ystävänsä päivityksestä. "Kyseinen ystäväni on homo, jos sillä nyt on jotain merkitystä. Halusin testata mitä eroa on täsmälleen samalla viestillä, kun se tulee minun kirjoittamana."

Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja otti asiaan kantaa Helsingin Urheilutoimittajat ry:n lounaalla. Salonoja kertoi lähtevänsä suoraan lounaalta käsittelemään tapausta seuran johtoryhmän kanssa. "Anteeksipyyntö ei riitä", totesi Salonoja tuolloin.

Nyt asiaa on käsitelty ja lopputulos on se, että Valavuori vapautettiin tehtävästään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat