1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Liigajoukkue iskee markkinointitempauksella ilkeitä klovneja vastaan

Jääkiekkoliigassa pelaava Porin Ässät lupaa päästää katsojat ilmaiseksi lauantain otteluunsa, jos nämä luovuttavat Isomäen jäähallin ovella klovnimaskin Ässille.

Kuva: AOP

Porin Ässät on keskinyt ajankohtaisen markkinointitempun lauantain KooKoo-otteluun. Ässät lupaa päästää ihmiset imaiseksi seisomakatsomoon, kunhan nämä luovuttavat ovella klovnimaskin Ässille.

Joukkueella on tempauksessa myös vakava tavoite ehkäistä Suomeen rantautunutta klovni-ilmiötä. Klovninaamariin pukeutuneet henkilöt ovat pelotelleet ihmisiä eri puolilla Suomea ja virkavalta on kirjannut kymmeniä pellehavaintoja.

Pelaajat tuntevat ilmiön

Ulkomailta vaikutteensa saaneet häiriköt ovat pelottaneet erityisesti lapsia. Satakunnassa pellejä on poliisin mukaan nähty Raumalla.

– Kukaan meidän pelaajistamme ei ole tietojeni mukaan törmännyt klovneihin, mutta varsinkin perheelliset, kokeneemmat pelaajat tunnistavat ilmiön, Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen sanoo.

Varsinkin perheelliset, kokeneemmat pelaajat tunnistavat ilmiön.

Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen

Ruususen mukaan Ässät ei ole asettanut naamareille erityisiä laatuvaatimuksia.

– Ei aleta kovin tarkasti tulkita, ajatus on tärkein.

Klovnimaskin voi luovuttaa Isomäen jäähallin lipunmyynnissä. Vaihtokaupat alkavat lauantaina kello 15:30. Peli alkaa kello 17.

Markkinointipäällikkö Ruusunen sanoo, että Ässät ei lähde arvioimaan, kuinka moni jääkiekon ystävä lopulta saapuu otteluun naamarin kanssa.