Onko Shefki Kuqi pudottamassa kahta seuraa Ykköseen? Veikkausliigan karsinta ratkeaa tänään

FC Inter ja TPS taistelevat paikasta Veikkausliigassa Turussa lauantaina kello 17. Ensimmäinen osaottelu päättyi 0–0.

Shefki Kuqi Kuva: AOP

Turkulaisen FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi saattaa olla mukana pudottamassa kahta seuraa jalkapallon Ykköseen saman kauden aikana.

Kuqi aloitti kautensa PK-35 Vantaan päävalmentajana, mutta hän jätti tehtävänsä heinäkuun lopulla. PK-35 jäi Veikkausliigassa jumboksi ja putosi suoraan Ykköseen.

Elokuussa Kuqi löysi töitä FC Interistä, jota hän ei kyennyt loppukauden aikana nostamaan pois karsijan paikalta.

Tänään lauantaina ratkeaa, putoaako myös Inter Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköseen. Liigakarsinnan toinen osaottelu paikallisvastustaja TPS:ää vastaan on luvassa kello 17 alkaen.

- Tiukka peli on edessä jälleen. Kylmä fakta on se, että nyt olemme pakkovoiton edessä, Kuqi sanoi Interin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Ensimmäinen osaottelu päättyi tasan 0–0.

- Hyvällä peruspelaamisella olemme vahvoilla, mutta silti haluan pelaamisemme rohkeutta lisää läpi ottelun. Myös maalipaikoissa pitää olla enemmän halua ja intohimoa.

TPS:n panostukset luovat painetta sarjanousuun

Kauden 2014 päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut on pyrkinyt pitämään tekemisen laadun mahdollisimman korkeana myös Ykkösessä. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa kolmanneksi.

Tämän kesän aikana TPS on saanut myös taloutensa kuntoon, mikä avaa edellytykset nousulle takaisin pääsarjaan.

- Pitkässä juoksussa tällainen organisaatio ja ammattimaisuus, mitä me olemme pitäneet yllä, niin emme me Ykkösessä pystytä tätä vuosikausia pitämään, TPS:n puheenjohtaja Jouko Peräaho kertoi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Seuran hallitus on linjannut tavoitteeksi nousun viimeistään vuonna 2017.

- Tähtäimessä on ollut koko ajan Veikkausliiga. Toivotaan, että nousemme tänä vuonna, mutta missään nimessä ei ole katastrofaalinen tilanne, jos emme nouse.

Juttua korjattu: Kuqi ei saanut potkuja PK-35:stä, vaan jätti tehtävänsä itse.