Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Barkovilla kuiva kausi NHL:ssä: "Nälkäisesti pizzeriaan!"

Floridan neljän ottelun vieraskiertueesta on tulossa melkoinen pannukakku. Neljän ottelun kuivassa kaudessa tarpova Aleksander Barkov odottaa itseltään ja joukkueeltaan sunnuntaina enemmän.

NHL
Aleksander Barkov
AOP

*VANCOUVER. *Florida Panthersin NHL-kausi on alkanut mollivoittoisesti. Joukkue on saanut jobinpostia alkukaudesta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Lähtöasetelmia ei helpottanut Jonathan Huberdeaun sekä Jussi Jokisen loukkaantumiset. Kahden kärkipelaajan loukkaantuminen sotki kahden kärkiketjun hyvin toimineet kemiat ennen kuin kausi edes kunnolla käynnistyi.

- Totta kai se aina vähän tuo haastetta, kun on tottunut pelaamaan yhdessä. Huberdeaun kanssa olemme kuitenkin pelanneet kolme kautta yhdessä ja tunnemme toisemme aika huvin. Jussi on lisäksi erinomainen yli- ja alivoimapelaaja ja sitäkin kautta iso menetys, Barkov totesi lauantaina Yle Urheilulle.

Silti on todettava, että Tampasta hankittu Jonathan Marchessault on paikannut Huberdeauta Barkovin ketjussa paremmin kuin kenties kukaan osasi odottaa. Kahdeksan peliä ovat tuottaneet 26-vuotiaalle laiturille kymmenen (5+5) tehopistettä.

- Siinä on pelaaja, joka on paitsi älykäs, myös taitava. Hän pystyy tekemään kaukalossa kaikkea, Barkov hehkuttaa.

Suoraviivaisuutta

Meneillään oleva neljän ottelun vieraskiertue on vienyt Panthersin sivuraiteille. Tappioita Pittsburghissa ja Torontossa seurasi tappio lauantaina Buffalossa. Panthers laukoi 33 kertaa, mutta liian usein huonoista kulmista pelin ulkopuolelta. Tämä on ollut trendi laajemminkin vierasreissulla.

Kolme peliä on tuottanut joukkueella ainoastaan neljä osumaa. Lauantaina Florida ei osunut kertaakaan.

- Tästä pelistä on vaikea sanoa mitään. Paljon tuli laukauksia, mutta maalin edessä ei ole ketään. Pitäisi olla paljon suoraviivaisempi, ja kun niitä laukauksia tulee, jonkun pitäisi olla maalilla laittamassa irtokiekot sisään. Nyt me pyöritään laidoilla ja kulmissa.

Barkov itse on pelannut vieraskiertueen ilman tehopisteitä. Itseasiassa tamperelaisen kuiva kausi on jatkunut lauantai mukaan lukien nyt neljä ottelua. Kovin tavallista tällaiset kuivat kaudet eivät suomalaissentterille kuitenkaan ole, sillä edellisen kerran Barkov pelasi yhtä pitkän putken ilman pisteitä joulukuussa 2014.

Barkov kyllä palaa pian pisteille, mutta ei olisi oma itsensä, jos olisi tyytyväinen muuten laadukkaaseen pelaamiseensa.

- Pisteitä on tullut viimeksi neljä peliä sitten. Tietenkin niitä pitää tulla, mutta ne tulevat aikanaan. Peli on saatava paremmaksi ja enemmän täytyy olla maalilla minunkin. Sieltä minä olen suurimman osan maaleistani tehnyt, Barkov järkeili.

Tappara-kasvatilla on ollut ajoittain tapana lainata Ville Niemisen tutuksi tekemää ”Pizzaa saa pizzeriasta, maaleja maalilta”- heittoa, ja tästä Barkov ammentaa itselleen ohjenuoraa sunnuntain otteluun Detroitissa.

- Huomenna mennään nälkäisesti pizzeriaan, Barkov nauroi lopuksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat