Suora

  • Maailmanmestari Tuuve Häkkisen on pakko luottaa siihen, että joukkuekaverit ottavat kopin: "Ei cheerleadingiä voi harrastaa, jos pelkää loukkaantuvansa"
  • Urheiluruutu

Suomalaisnaiset juhlivat enduron EM-kultaa

Marita Nyqvist voitti lisäksi henkilökohtaisessa sarjassa EM-hopeaa.

enduro
Jennifer Siekkinen  Annamaria Karikuusi ja Marita Nyqvist
Jennifer Siekkinen Annamaria Karikuusi ja Marita Nyqvist.Arto Rintala / AKK

Annamaria Karikuusi, Marita Nyqvist ja Jennifer Siekkinen ovat voittaneet enduron joukkuekilpailun Euroopan mestaruuden. Kisa käytiin lauantaina Hollannin Harfsenissa. Nyqvist voitti lisäksi hopeaa henkilökohtaisessa sarjassa.

- Aamu oli vaikea, kun flunssa yritti kangistaa. Särkylääkettä vedin naamaan ja menoksi. Ajo lähti kulkemaan ihan ok. Sijoitusta en edes tiedä, mutta hopeaan se riitti, Nyqvist kertoo tiedotteessa.

Nyqvist oli ensisijaisesti Hollannissa tavoittelemassa henkilökohtaista mitalia, mutta joukkuemestaruus tuntuu erittäin mieluisalta.

- Ainahan mitalit on kiva tuoda kotiin, Lämmittäähän ne mieltä, eikä tarvitse tyhjin käsin palata Suomeen, mäntsäläläinen toteaa.

Joukkuemestaruus oli matkata suomalaisia nopeammalle Ranskan joukkueelle, mutta Audrey Rossat joutui keskeyttämään ja Suomi nousi mestariksi. Nyqvist oli nopein molempina päivinä, Karikuusi ja Siekkinen sen sijaan 17-vuotiaina vasta uriensa alussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat