Sidney Crosby näyttänyt nuoremmilleen – neljä maalia kolmessa ottelussa

Crosby osui kahdesti, kun Pittsburgh Penguins voitti Philadelphia Flyersin 5–4. Olli Määttä avasi ottelussa pistetilinsä.

Sidney Crosby Kuva: AOP

Alkukaudella NHL:stä on puhuttu nuorten miesten sarjana. Syksy on ollut Connor McDavidin, 19, Auston Matthewsin, 19, ja Patrik Laineen, 18, show.

Nuorten miesten esiinmarssia korosti, että maailman parhaana pelaajana pidetty Sidney Crosby oli alkuviikot sivussa aivotärähdyksen vuoksi.

Tällä viikolla Pittsburgh Penguinsin Crosby, 29, palasi kaukaloon ja näytti nuoremmilleen, ettei hänen valtikkaansa oteta pois helpolla. Crosby on kolmessa pelaamassaan ottelussa tehnyt neljä maalia ja syöttänyt yhden.

Suomen aikaa sunnuntaiyönä Crosby viimeisteli kaksi osumaa, kun Penguins voitti Philadelphia Flyersin 5–4.

- Suorituksessani on vielä parannettavaa. Se tulee ajan kanssa, kun saan pelejä alle. Sitä kautta saan paremman fiiliksen ja kaikki tapahtuu helpommin, Crosby sanoi ottelun jälkeen NHL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Määtälle vihdoin tehopiste, Malkinille 300 maalia täyteen

Flyersia vastaan Crosby toi maaleillaan hallitsevat mestarit 0–2-tappiolta tasoihin. Toisessa erässä Penguins eteni jo 4–2 johtoon, mutta Flyers kuroi etumatkan kiinni.

Ottelun voittomaali nähtiin päätöserässä, kun Jevgeni Malkin jatkoi Olli Määtän laukauksesta seuranneen irtokiekon verkkoon (siirryt toiseen palveluun).

Syöttöpiste oli Määtälle kauden ensimmäinen. Kaksi kertaa ottelussa osunut Malkin rikkoi 300 maalin rajapyykin NHL:n runkosarjassa.