Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rallimanageri Timo Jouhki Volkswagen-huhuista: "Tuplahäviö ja imagotappio, jos tähän loppuu"

Timo Jouhki ei jaksa uskoa, että VW:n rallitoiminnot lakkautettaisiin sormia napsauttamalla.

ralliautoilu
Jari-Matti Latvala ajaa, merimaisema taustalla.
AOP

Useita suomalaisia rallinimiä maailmanmaineeseen nostanut manageri Timo Jouhki ei jaksa uskoa Volkswagenin ralliohjelman loppuvan kuin seinään. Jouhki, 65, elää yhä sormi tiukasti rallin valtimolla. Hänen suojateistaan yhä kaksi, Jari-Matti Latvala ja Teemu Suninen ajavat rallin MM-sarjassa.

Myös Volkswagenin tilanne on Jouhkille yleisesti ottaen tuttu, mutta varsinaisesta huhun paikkaansa pitävyydestä kiireinen liikemies ei osaa sanoa.

- En tiedä, koska en ole viitsinyt heiltä asiasta suoraan kysyä, Jouhki myöntää Yle Urheilulle.

Puhtaasti kaupallisia perusteita Jouhki ei lopettamiselle näe, vaikka merkin maksettavaksi tuli USA:ssa 16 miljardin dollarin sakko syksyllä 2015 paljastuneesta päästöhuijauksesta, niin sanotusta dieselgatesta.

- Pidän lopettamista epätodennäköisenä. Se olisi tuplahäviö ja imagotappio, jos he lopettavat nyt tähän.

- Kyllä uutisointi lähti pelkästään siitä, että Audin kilpailuohjelma ajettiin alas. Spekulaatiot siitä lähti saksalaislehdissä jo vuosi siten. Olenkin sitä ihmetellyt, miksi he ajoivat sarjaa pari vuotta Porschen kanssa päällekkäin.

Myös Volkswagenin rallitoimet joutuivat heti karsinnan kohteeksi. Lajiin syydettävää budjettia pienennettiin, mutta ei oleellisesti, tuloksen tekoa haittaavasti.

- Kriisi kun alkoi, budjettia karsittiin. Audi otti silloin kolmannen auton pois, mutta VW ei. Sen sijaan he eivät tuoneet neljättä autoa mukaan, mikä silloin vielä oli tarkoitus.

Viime vuonna Volkswagen vahvisti olevansa mukana rallin MM-sarjassa aina 2019 loppuun asti. Tallipäälliköksi syyskuun alussa vaihtunut Sven Smeets maalaili sittemmin kuvaa ralliohjelman ulottamisesta jopa vuoden 2021 loppuun.

Jouhki ei jaksa uskoa, että VW:n rallitoiminnot lakkautettaisiin sormia napsauttamalla.

- Lopettaminen olisi heille ennen kaikkea arvovaltatappio. Olisi typerää tehdä jotain näin yhtäkkiä. Ensi tai seuraavan vuoden jälkeen se ei olisi dramaattista ollenkaan. Jos he kuitenkin vetäytyvät nyt, tuntuu se jotenkin hassulta minusta.

- Pääasia silloin on se, ettei ainakaan rahaa säästä niin tekemällä. Säästöä ei tule vuoteen, muistuttaa Jouhki.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat